Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.03.2024, 18:00
Головна » 2017 » Грудень » 8 » Всеукраїнський Тиждень права – в бібліотеках району
10:36
Всеукраїнський Тиждень права – в бібліотеках району

   В рамках Всеукраїнського Тижня права, який проводиться в бібліотеках в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проведено ряд різноманітних інформаційно-правових заходів. Діють постійні виставки літератури, тематичні викладки: «Знай права, поважай закони», «Європейський вибір України: людина, право, суспільство», «Права і закони в твоєму житті».
   У бібліотеці с. Жуків провели діалог «Як я розумію свої права» з учнями 9 класів. Із виступу бібліотекаря Л. Карабін присутні цікаво корисно довідались про свої права, обов’язки згідно чинного законодавства України та Конвенцією про права дитини. Бібліотекар шкільної бібліотеки О. Семеняк допомогла школярам розібратися у складних правових питаннях. Конкретні ситуації спонукали старшокласників замислитись над необхідністю знати й поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності. Потім переглянули відеоролик, щоб поглибити знання про права людини, свободу, гідність, рівність та активно прийняли участь у правознавчій вікторині «Чи знаєте ви…».
   Яківська бібліотека провела правову годину «Чи бувають права без обов’язків?». Бібліотекар М. Луцик запинилась на цікавих фактах з історії права, що засвідчили, як довго людство йшло до усвідомлення того, що кожна людина – унікальна і потребує захисту. Ознайомлено присутніх з «Декларацією прав людини», «Конвенцією прав дитини», що допоможе їм захистити себе і почуватися гідно у суспільстві. Вірш «Я маю право на життя» декламувала О. Луцик. Ознайомилися з літературою на тематичній викладці літератури «Тобі про закон, закон про тебе».
   Хотимирська бібліотека провела правову бесіду «Право і закон в твоєму житті». Бібліотекар Л. Цінявська зазначила, що із самого народження дитина стає повноправним громадянином своєї держави. Людина росте, спілкується з оточуючими. Її знання законів, уміння захистити свої права – головні показники правової культури. Розповіла про права і обов’язки кожної людини та ознайомили з нової правовою літературою.
   Є надія, що проведення масових заходів, індивідуальні спілкування та бесіди посприяли покращенню обізнаності користувачів та відвідувачів бібліотек щодо прав людини та покращення правової освіти населення наших громад.

 

 

 
Переглядів: 436 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]