Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



18.05.2024, 11:43
Головна » 2020 » Грудень » 2 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
16:44
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У всьому світі 1 грудня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе ця глобальна епідемія. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий, говорять про масштаби трагедії і про те, що ця чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства.

Уперше захворювання на СНІД (синдром набутого імунного дефіциту) було виявлено в 1980 році в Нью-Йорку і Каліфорнії серед наркоманів, що використовують внутрішньовенне введення наркотиків. Вже в 1988 році серйозно стурбованими урядами була організована зустріч міністрів охорони здоров'я найбільших країн світу. На ній уперше привселюдно пролунав заклик до соціальної терпимості та розширення обміну інформацією щодо ВІЛ-інфікованих. Тоді також було вирішено оголосити 1 грудня Міжнародним днем боротьби зі СНІДом.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Публічній бібліотеці Тлумацької ОТГ організована книжкова вітрина «СНІД- знак біди» а в бібліотеках-філіях  діють: тематичні книжкові виставки «СНІД – хвороба століття» (с.Братишів), книжково-ілюстративна виставка «Скажемо СНІДу-ні!» (с.Вікняни), інформаційні кутки, полички застереження «Обери здоровий спосіб життя»  (с.Гринівці, с.Надорожна). Серед представлених книг, читачі мають змогу переглянути та ознайомитися з інформацією про СНІД, книгами та буклетами про ВІЛ-інфекції, шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу.

ВІЛ - грізне і підступне захворювання, яке щороку забирає тисячі, якщо не мільйони життів по всьому світу. Обізнаність - один із головних чинників, який може допомогти вберегтися від цієї хвороби.

Адже у світі так багато доброго та цікавого, і кожному з нас випав цей великий подарунок – життя.

Переглядів: 195 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]