Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



06.05.2024, 14:07
Головна » 2015 » Липень » 28 » Відзначення в районні 150-річчя з дня народження метрополита А. Шептицького
12:40
Відзначення в районні 150-річчя з дня народження метрополита А. Шептицького

   В рамках заходів «Про відзначення в районні 150-річчя з дня народження метрополита А. Шептицького» в бібліотеках Тлумацької ЦБС діють тематичні викладки літератури «А. Шептицький : духовний і громадсько культурний діяч» ( Братишів, Олешів, Надорожна), « А. Шептицький – український Мойсей» ( Гарасимів, Петрів, Сокирчино). Ювілейні виставки   «Людина епохи - А. Шептицький» ( Бортники, Пужники, Хотимир, Підвербці).
   «Українська церква і незалежність України» (Обертин, Жуків, Яківка, Остриня).
 Представлено літературу про життя та діяльність А. Шептицького та його роль в історії релігії та становлення Української церкви. Окремо виділена література « А. Шептицький і Прикарпаття», енциклопедії та довідкові видання.
   Бібліотеки провели тематичні та інформаційні бесіди години спілкування та години духовності, андреєвські читання.
   Бібліотека-філія с. Олеша провела духовно-мистецький захід «Шлях до святості».
Бібліотекар Зоряна Надкернична ознайомила присутніх з біографією великого церковного діяча, поправу названого Мойсеєм українського народу та з книгою А. Шептицького «Як збудувати рідну хату» і порадила всім перечитати і тримати як настільну книгу.
Учитель місцевої школи Михайло Надкерничний підкреслив, що завдяки молитвам А. Шептицького духовній пісні та поезії в людей пробуджуються бажання служити щиро Богові та Україні.
   Маленький Дмитрик прочитав молитву Митрополита «Про християнську родину».
Завершилось дійство презентацією книжкової виставки, а село ожило церковними піснями і спільною молитвою за прославу Слуги Божого митрополита Андрея за християнську родину та мир в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Біліотека села Локітка, бібліотекар Леся Слярчук, провела інформаційну годину «Велетень духа і серця», де розповіла про цікаві факти із життя Митрополита, про чистоту відносин у родині та роздуми « Патріотичне виховання у сім’ї», відповіла на ряд питань.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Бібліотека-філія села Жабокрук, бібліотекар Галина Данюк провела цикл духовних бесід «А. Шептицький: духовний громадсько культурний діяч». Представляючи його непересічним політичним діячем, меценатом української культури, підкреслюючи, що свою шляхетність і славу він зажив воістино святої людини. Діти читали поетичні духовні твори, а серця розкривались до милосердя та добрих вчинків.
Спільно помолились за прославу митрополита випрошуючи тим самим дар миру для нашої країни.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бібліотека-філія Нижнів біля церкви Введення провела годину духовності « Життя у Христі». Про життя і діяння церковних мужів Володимира Великого та Андрея Шептицького виступила бібліотекар Леся Кліщ. З композицією « О, мій Боже, з глибини моєї душі вклоняюся перед твоєю величчю» виступили члени літературної вітальні «Родослов». Отець Василь доступно й змістовно зупинився на питаннях духовності в житті кожної людини.
Починався та закінчувався захід спільною молитвою. Парафіяни та користувачі, які були на заході, ознайомилися з книжковою виставкою «Праведники церкви».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В бібліотеці села Озеряни пройшло духовно-пізнавальне свято « У весь час для людей і серед людей: про митрополита А. Шептицького». Учитель місцевої школи розповіла присутнім про духовне становлення майбутнього митрополита, меценацтво, любов до ближнього та України. Бібліотекар Марія Левицька розповіла про цікаві факти із життя родини Шептицьких. Присутні з цікавістю переглянули книжкову виставку.

 

 

 

 

 

 

В бібліотеці-філії с. Братишів відбулася година духовності «Андрей Шептицький – український Мойсей». Бібліотекар Зоряна Ткачук розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях та вагомий внесок слуги Божого у справу єдності українського народу. Захід завершився спільною молитвою, яку провів диякон місцевого храму Василь Креховецький.

 

 

Переглядів: 904 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]