Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



26.04.2024, 00:52
Головна » 2022 » Лютий » 15 » Весняний цикл свят
14:57
Весняний цикл свят

У кожного місяця є свої свята. Натомість лютий може похвалитися лише одним найбільшим церковним святом – Стрітенням Господнім.

Стрітення, пов’язано із зустріччю маленького Ісуса і його Пресвятої Матері з праведним Семеоном та, що саме ним завершується Різдв’яний круг свят.

У церквах на Стрітення освячують воду і свічки – вони вважаються цілющими, сімейними оберегами і захищають людей від грізних сил природи: бурі, грому, блискавки, оберігають від лиха й хвороб.

Справжня Стрітенська свічка має бути виготовлена з чистого бджолиного воску. Головна сила свічки – у щирій молитві. Лише тоді вона приносить мир і спокій у наші душі при життєвих негараздах. Якщо молитися із запаленою Стрітенською свічкою, від її світла втікають злі духи, нею освячують помешкання, відвертають та оберігають від стихійних лих, особливо громовиці. За це її часто так і називають – «громовиця», або «громичними».

З нагоди свята у бібліотеках-філіях сіл Кутище, Нижнів КЗ «Публічна бібліотека Тлумацької міської ради» оформлено для користувачів народознавчі виставки – інсталяції «Стрітення – свято нашого народу», «Стрітення Господнє величаймо!», які знайомлять з історією, традиціями, з церковними ритуалами, пов’язаними із освяченням в цей день води та свічок, легандами, приказками та віршами.

Виставки доповнені Стрітенськими свічками оздобленими різними травами, стрічками, квітами, вишивкою, мереживом. Користувачі своїми роботами нагадують нам про запальний в кожному з нас вогник благодаті Божої, який треба зберігати в собі на всьому нашому земному шляху. В ці роботи вкладено частинки думок про мир і спокій в кожному домі та у всій нашій країні.

Нехай у кожного з нас у житті буде більше істинних, справжніх зустрічей - «стрітень» - один з одним і з Богом

Переглядів: 223 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]