Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



07.05.2024, 12:03
Головна » 2016 » Травень » 17 » Василь Стефаник – видатний український новеліст.
14:46
Василь Стефаник – видатний український новеліст.

    Василь Стефаник – видатний український новеліст. Його новели перевидавалися багатьма мовами. Своєю творчістю налаштовував струни селянських дум так, щб вони були здатні народжувати музику Бетховена.
    Присілком до с. Будзин є урочище, поросле березняком і назване Березиною. У цій мальовничій місцевості знаходився маєток Северина Даниловича, адвоката з Коломиї. У Березині часто перебував у свояка Северина Даниловича Василь Стефаник і проводив просвітницьку роботу серед населення, часто відвідував читальню в Будзині, зустрічався з мешканцями. З ініціативи В. Стефаника в Будзині та в ближніх селах було підготовлено та поставлено ряд п’єс. Бібліотека с. Будзин щорічно проводить просвітницькі заходи по популяризації творів В. Стефаника. Цьогоріч відзначаючи 145-річчя від дня народження проведено літературну годину «Син Покутського краю», в якій взяли участь учні школи та користувачі бібліотеки. Молоді люди читали твори та роздумували над психологією Стефанківських новел. Бібліотекар Ірина Коропецька детальніше ознайомила своїх відвідувачів з творами Стефаника та літературою про нього представлені на книжковій виставці «В. Стефаник  – письменник, новеліст.
    В бібліотеці с. Локітка відбулась літературна подорож по новелах В. Стефаника «Про свій народ, за Україну». Учасники заходу подорожували разом із бібліотекарем Лесею Склярчук сторінками життєвого і творчого шляху письменника, підкреслюючи що О. Гончар порівнював «Доведену до граничної стислості» Стефанкову новелу з класичним відшліфованим сонетом, бо «У кожній із них – згусток почувань народної душі».
    Школярі із захопленням цитували та зачитували уривки з новел автора.

Переглядів: 544 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]