Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



15.05.2024, 09:11
Головна » 2019 » Квітень » 2 » Тиждень дитячої та юнацької книги
15:26
Тиждень дитячої та юнацької книги

Тиждень дитячої та юнацької книги – це каскад літературних задоволень: відкриття нових імен в літературі, знайомство з новими книгами. 

Книга – це корабель мудрості, який на вітрилах людської думки несе дорогоцінний вантаж крізь віки і проносить його через серце кожного небайдужого.     

Бібліотекар Наталія Купчак організувала і провела у книжковій світлиці  інформаційну годину, ознайомила присутніх з новою літературою, яка поступила у книжковий фонд, за сприяння депутата Івано – Франківської обласної ради Миколи Васильовича Палійчука,   та провела літературний екскурс за сторінками творчості Василя Шкляра -  «Історичне перо Василя Шкляра – яскраве самобутнє явище у сучасній українській літературі».

   Під час літературної екскурсії, яка перейшла у диспут, особливу цікавість старшокласники виявили до історичного роману «Чорний Ворон. Залишенець», та до роману «Тінь сови», у якому автор старається донести до своїх читачів одвічні мотиви людських почуттів: любові, ненависті і зради.

Після короткої  літературної  бесіди-обговорення  творчості сучасного письменника Василя Шкляра, учні-старшокласники, виявили цікавість до прочитаних творів Василя Шкляра, особливо до його історичних романів. Наталія Василівна коротко ознайомила присутніх з біографією Василя Шкляра,  лауреатом Шевченківської премії, володарем літературних нагород «Золоте перо», «Спіраль століть», «Золотий Бабай», «Айстра», володарем Гран-прі конкурсу «Коронація слова», та активним громадським діячем сучасності.

Протягом тижня для  молодших користувачів бібліотеки було організовано книжкову виставку-експозицію «Скринька казок», де діти  з великим задоволенням читали казки, декламували вірші улюблених поетів, а також Ю. Купчак, О. Лушпа, Д. Слободян прочитали свої власні поезії під час літературної години "Книга - джерело знань".

Книга крокує поряд з людиною все життя. Від умілого  спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання  залежить формування навичок успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві,  будується подальше життя людини.

Переглядів: 422 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]