Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 06:18
Головна » 2018 » Січень » 11 » Свято Різдва Христового
16:04
Свято Різдва Христового

   Новорічні свята, Різдвяні свята… Вони завжди були довгожданими. Їх чекали діти, батьки, дідусі, бабусі. Ще задовго до Різдва в їх уяві пахло сіном, теплим хлібом, мріями про добро і радість. В ошатно прикрашених світлицях, на столі, застеленому новою скатертиною, макітра, свічка, коровай та український оберіг - дідух…
   «Яскрава зірка Вифлеєму на весь світ засіяла» під такою назвою у бібліотеках району відбулися різдвяні святкування. Веселі гурти колядників – вертеп – із осяйною зіркою в руках оповіщав радісну новину: «Діва Марія народила Сина!». Колядники зичили усім жителям сіл добра і благополуччя, віншували міцним здоров’ям, щастям, успіхами і Божою ласкою. Проводились в ці різдвяні дні години духовності «Свято Різдва Христового» (Озеряни, Підвербці), презентації книжкових виставок «Різдвяні колядки» (Гостів, Обертин, Яківка), години народознавства «Різдво в Україні» (Палагичі, Будзин, Жабокруки, Хотимир, Кутище, Гончарівка).
   Колядники завітали і до бібліотеки с. Ісаків на краєзнавчий вернісаж «Сяйво Вифлеємської Зірки», де представили різдвяно-вертепне дійство. Бібліотекар С. Денис розповіла про призабуті звичаї святкування Різдва. Як гостинна господиня, частувала колядників пампушками і солодощами. Переглянули астрологічний прогноз від Рижого Собаки. Всі учасники цих дійств ще раз мали змогу припасти до невичерпного джерела колядок, віншувань і переконалися, наскільки воно багате і розмаїте.

 

 

 

 

Переглядів: 393 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]