Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.03.2024, 07:52
Головна » 2019 » Квітень » 26 » «Рани Чорнобиля-гірка чаша долі і скорботи»
10:41
«Рани Чорнобиля-гірка чаша долі і скорботи»

Відповідно до Указу Президента України від 10.11.2006 № 945/2006 «Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», з метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС бібліотечними закладами Тлумацької міської ОТГ проведено:

Публічна бібліотека Тлумацької ОТГ організувала віртуально-екологічну подорож «Рани Чорнобиля-гірка чаша долі і скорботи». Присутні мали змогу переглянути відео «ЧАЕС 30 років пам’яті» та тематичну виставку-пам’ять «Ми пам`ятаєм мужні імена, тих що забрала атомна війна».                           

Напередодні  річниці у стінах  бібліотеки  для дітей міста Тлумач відбулася година – реквієм під назвою: «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс». Вже стало традицією запрошувати на захід ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Цього року ним став Далавурак М.Д., який детальніше розказав про страшні дні 1986 року, також він прочитав власний вірш присвячений трагедії, який викликав сльози у всіх присутніх. Діти зрозуміли, що завдяки подвигу ліквідаторів, ціною їхнього життя і здоров’я вдалося врятувати Україну, Європу і світ від ще більш згубних наслідків цієї катастрофи.

 Бібліотека-філія села Бортники провела годину - спомин під назвою: «Чорнобиль в серці України, тінь його по всій землі», бібліотекар Н.Купчак  організувала викладку літератури «Чорнобиль. Трагедія. Пам’ять». На заході присутні дізналися про чорний квітневий  день, коли стався вибух, про подвиг ліквідаторів-чорнобильців, які ціною власного життя врятували Україну.

    У бібліотеці-філії с.Остриня  було проведено бесіду біля книжкової  виставки-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі».

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

       

Переглядів: 318 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]