Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 12:19
Головна » 2018 » Лютий » 12 » Презентація книжково-ілюстративної виставки-реквієм «Афганістан - ти біль в моїй душі…» у Публічній бібліотеці Тлумацької ОТГ
12:30
Презентація книжково-ілюстративної виставки-реквієм «Афганістан - ти біль в моїй душі…» у Публічній бібліотеці Тлумацької ОТГ

   15 лютого незалежна Україна офіційно вшановує День пам'яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів та День виводу військ з Афганістану. В той день завершилося дев'ятирічне перебування обмеженого контингенту радянських військ на території Афганістану. Так закінчилась одна із самих довгих і трагічних воїн другої половини ХХ століття, яка тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року 3340 днів (дев'ять років, один місяць, дев'ятнадцять днів).
   Афганістан... Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла. Ця війна зламала життя багатьом молодим хлопцям та незважаючи ні на що, вони чесно виконали свій громадянський обов'язок, залишалися вірними присязі до кінця. Тому афганська війна - це не тільки трагедія, але й доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також - застереження на майбутнє.
   Сьогодні в умовах неоголошеної війни з сусідньою країною, українські воїни також демонструють патріотизм, мужність та відвагу захищаючи територіальну цілісність та незалежність України; вони гідні нащадки своїх батьків.
   З метою нагадати молодому поколінню про цю страшну війну, акцентувати увагу на її важких і жахливих буднях та привернути увагу суспільства до проблем афганців, працівники Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ презентували книжково-ілюстративну виставку-реквієм «Афганістан - ти біль в моїй душі…»    Серед видань, представлених на виставці, чимало фотографій, документальних спогадів ветеранів-«афганців», членів їхніх сімей та художніх творів про афганську війну.
   Сподіваємось, що перегляд бібліотечних матеріалів виставки знайде гарячий відгук в душах усіх читачів, особливо - молоді.
   Тож запрошуємо до перегляду виставки та схилімо голови перед світлою пам'яттю полеглих, вшановуючи тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

 

 

 

 

Переглядів: 375 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]