Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 07:54
Головна » 2018 » Лютий » 21 » «Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячено!»
15:43
«Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячено!»

   У бібліотеці села Грушка проведено історичну годину «Вони вмирали під прапором України» до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні.
   … і мовчки Сотня непокорених Героїв
   відходила у чисті небеса,
   і погляди знесилених мільйонів
   дивились в слід братам, батькам, синам… (С.Мартинюк)

   Про сумну, але героїчну сторінку в новітній історії України йшлося у виступі бібліотекаря Г.Шмітик, яка підкреслила, що завдяки цим людям було змінено хід історії нашої держави. Вони вийшли на Майдан, щоб захистити ідеали демократії, свободи, незалежності. В їх героїчних вчинках жила віра, надія та любов. Ознайомила присутніх із виданнями представленими на книжковій виставці-реквієм «Герої не вмирають». Нікого не залишила байдужим і поезія Майдану, яку читали школярі. Хвилиною мовчання вшанували безсмертний подвиг Небесної Сотні.
   У Підвербцівській бібліотеці пройшла година-пам’яті «А Сотню вже зустріли небеса…». Бібліотекар М.Самборська разом з присутніми відновила хронологію тих подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві. Згадала поіменно всіх Героїв Небесної Сотні у перегляді-презентації «Небесна Сотня поіменно». На заході виступив сільський голова М.Лесюк та завідуюча клубом М.Вознюк. Бібліотекар презентувала патріотичну добірку літератури «Небесній Сотні шана і молитва». Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв України.
   В Кутищанській бібліотеці діє виставка-пам'ять «Вони пройшли крізь вогонь і зброю» Г.Мичкодан організувала бібліорепортаж «Герої не вмирають». За допомою відео матеріалу та книжкової виставки бібліотекар розповіла про трагічні події Революції Гідності та постаті Героїв Небесної Сотні. На заході була представлена книга Скорботи, Пам’яті і шани України «Герої Революції Гідності», яка зацікавила учасників заходу. Школярі декламували патріотичні вірші та виконували пісні, відеосюжети. Захід проходив у супроводі лемківської пісні «Пливе кача по тисині», яка стала тугою, смутком та гімном Майдану.
   З метою патріотичного виховання молоді та школярів Олещинська бібліотека провела патріотичну годину «Земний подвиг Небесних Героїв». Бібліотекар М.Родчин розповіла про події Революції Гідності та її Героїв, презентувала нові книги, що є в бібліотеці про Героїв Небесної Сотні. Молодь, яка була на заході, активно ділилась думками про події на Майдані. Пам'ять про Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання…учні читали вірші наших земляків присвячені Небесній Сотні.

 

 

Переглядів: 491 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]