Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 11:37
Головна » 2018 » Лютий » 20 » Небесній Сотні – шана й молитва
16:05
Небесній Сотні – шана й молитва

   В усіх бібліотеках Тлумаччини цього тижня проводяться поминальні заходи з нагоди річниці трагічних подій на Майдані Незалежності України.
   В бібліотеці села Гостів, на поетичній годині «Герої Небесної Сотні», вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і згадали події 2013-2014рр., які відбулися на Майдані Незалежності в Києві. В заході взяли учать користувачі бібліотеки та учасники художньої самодіяльності. Бібліотекар Н. Гопей зробила презентацію книжкової виставки «Зима у вогні», та книги М. Рудневича «Я з Небесної Сотні». Старшокласники читали поезію В. Качкана із циклу «Твоя і моя війна», яка присвячена Герою України Роману Гурику.
   Вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх хто віддав своє життя за Україну. В бібліотеці села Локітка проведено патріотичну годину «Вони загинули за Україну». За участю сільського голови І. Петрука та учасника подій на Майдані П. Меринди, відтворено події на Майдані. На честь Героїв Небесної Сотні запалили свічку пам’яті та виконали Гімн України.
   Обертинська бібліотека - філія провела годину - спомин «Він за Україну голову поклав», присвячена світлій пам'яті Михайла Погорєлова, уродженця селища Обертин. Бібліотекар Н. Мосорко коротко розповіла біографію героя: «19 лютого йому б виповнилося 26 років, але швидко обірвалася молода струна життя нашого земляка». Загинув Михайло у зоні проведення антитерористичної операції під Іловайськом. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Також в бібліотеці оформлено тематичну викладку літератури «Земний уклін і вічна пам'ять Небесній Сотні», де користувачі бібліотеки мають можливість ознайомитися з літературою про страшні події Майдану.
   До цього дня в Народному Домі с Гарасимів проведено тематичний вечір «У нашій пам’яті вони завжди залишились». Бібліотекар Н.Боднар оформила книжкову виставку «Герої не вмирають» та презентувала книгу «Горять свічки на серці України». Учні декламували вірші присвячені Героям Небесної Сотні та виконували патріотичні пісні. Всі присутні в залі вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали життя за волю та незалежність нашої Батьківщини.
   Петрівська бібліотека провела годину-пам’яті «Слава Героям Небесної Сотні». Бібліотекар С.Донець розповіла про Революцію Гідності та про загиблих Героїв Небесної Сотні. Ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Подвиг Небесної Сотні – приклад для нащадків», з новими книгами, що є в бібліотеці про Революцію Гідності.
   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та АТО.

 

 

Переглядів: 439 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]