Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



18.05.2024, 11:43
Головна » 2020 » Грудень » 2 » Міжнародний день інвалідів
16:48
Міжнародний день інвалідів

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя.

Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу.

Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії. Це понад три мільйона українцiв, які потребують належного ставлення до себе – вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти. Турботу про таких людей бере на себе держава, але i ми також, не повиннi залишатись байдужими до таких людей, особливо до дітей.

 «Умій відчувати поряд із собою людину, умій розуміти її душу, бачити в її очах складний духовний світ, радість, горе, біду, нещастя… Умій співпереживати і співчувати» - звертався до кожного Володимир  Сухомлинський.  

 Міжнародний день інвалідів це не свято, а швидше ще раз нагадування нам про тих, хто поруч, хто так потребує нашої особливої уваги і допомоги.

 Не дивлячись на щоденнi проблеми i труднощi, цi люди живуть, працюють, творять та перемагають, показуючи нам приклад мужностi i  терпимостi.

Переглядів: 236 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]