Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



18.05.2024, 17:12
Головна » 2020 » Листопад » 29 » Ми пам’ятаємо!
12:10
Ми пам’ятаємо!

«Ми пам’ятаємо! Ми – сильні!»

Серед багатьох болючих сторінок історії українського народу тема голодоморів залишається однією з найскладніших та найдраматичніших.

Голодомор 1932-1933 років – жахлива подія в історії людської цивілізації, яка залишила в Україні не тільки мільйони безіменних поховань, а й страшну духовну руїну. Як трагедія, масштаби якої неможливо збагнути, голод травмував націю, лишивши на її тілі глибокі соціальні, психологічні шрами, які вона носить до сьогодні.

До уваги користувачів в бібліотеці для дітей  представлено виставку-реквієм «Сльоза пекучої пам’яті». Література та інформаційні матеріали, представлені на виставці, розкривають ці страшні сторінки в історії нашої багатостраждальної України.

У бібліотеках–філіях проведено такі заходи: тематичний урок пам’яті «І запалали свічки пам’яті та скорботи» (с. Надорожна). Бесіду «Жнива скорботи» проведено у Королівській бібліотеці.  Бібліотекар Г. Павлюк звернула увагу присутніх  на книжкову виставку «Сльоза омиває душу», яка діє в книгозбірні.

У бібліотеці-філії с.Гринівці оформлено виставку-спогад «Минуле стукає в наші серця», що висвітлюють події голодоморів 1921 – 1922 та 1932 – 1933 років.

Виставку-реквієм «Не згасне в серці пам’яті свіча»  організувала бібліотекар Н. Крук в бібліотеці-філії села Прибилів та  ознайомила користувачів  з книжковими виданнями,  в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні.

Користувачі Пужниківської бібліотеки стали учасниками хвилини пам’яті «Минуле стукає в наші серця». Бібліотекар М. Гнатюк зазначила, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших   – Голодомор . Молодь та діти  дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, запалили свічку.

Хай палає свічка світлом білим, Щоб в бабусі серце не боліло… Щоби більше не прийшло те горе, Хай горять свічки Голодомору. Чуєш-душі аж до неба кличуть! Хай горять вогненні білі свічі…

     

Переглядів: 290 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]