Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.04.2024, 01:53
Головна » 2016 » Липень » 6 » Книжково-ілюстративна виставка «Іван Франко – письменник, мислитель, громадянин»
09:18
Книжково-ілюстративна виставка «Іван Франко – письменник, мислитель, громадянин»

    З нагоди відзначення 160-річчя з дня народження Королівська сільська бібліотека презентувала книжково-ілюстративну виставку «Іван Франко – письменник, мислитель, громадянин».
    Бібліотекар Ганна Павлюк наголосила, що виставка покликана показати велич і міць Івана Франка, який прагнув бачити Україну вільною, незалежною державою, а її народ – господарем власної долі. Ця велика мета осявала все його життя. Провела огляд творів письменника та перегорнула сторінки його життя під назвою «Твори Івана Франка – України гордість і окраса». Франкове слово наповнило бібліотечну світлицю особливою аурою. Воно звучало в поезії та у прозі, мелодійно звучало в пісні.
    Жабокруківська бібліотека щорічно проводить традиційні Франкові читання під назвою «І. Франко – український Мойсей». Протягом червня – серпня у бібліотеці діє книжково-ілюстративна виставка «Стежками каменяра» на якій зібрані матеріали про життя та діяльність «великого каменяра», його твори та твори про нього. Біля виставки для молоді та дітей проводяться рекомендаційні бесіди та інформаційні години.
    Один із користувачів бібліотеки підкреслив велику доцільність виставки і потребу у звеличеній постаті поета, бо І. Франко – це велетень слова, велетень думки.
    З теплим почуттям, з батьківською любов’ю писав Франко для дітей свої казки – що вчать чесності, справедливості, чуйності. Нижнівська бібліотека провела для молодших школярів тематичну виховну годину «У світі Франкової казки».
    Юні читачі з великим захопленням декламували уривки з віршів, казок Франка. Бібліотекар Леся Кулиняк у доступній формі розповіла дітям про життя і творчість письменника і подякувала усім присутнім, які долучилися до участі в заході, зазначаючи, що Іван Франко – це розум, серце і гідність нашого народу.

 
Переглядів: 382 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]