Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 20:07
Головна » 2022 » Лютий » 23 » Книга пам’яті Ольги Слоньовської «В Афганістані, в «чорнім тюльпані»
10:37
Книга пам’яті Ольги Слоньовської «В Афганістані, в «чорнім тюльпані»

Все далі й далі відсувається в минуле та болюча для України подія, яка коштувала їй втрати сотень і тисяч найкращих синочків, молодих соколят, які лише зіп’ялися на крило, яким би любити, працювати, жити, тішитися своїми дітками, приносити радість батькам, а їх, двадцятилітніх і навіть молодих, привозили в цинкових трунах «чорними тюльпанами»… Для тих, хто воював, і для тих, хто їх чекав з того пекла, Афган ніколи не закінчиться. Кожен з них роками несе тягар тієї війни, врешті, у страшних своїх снах досі воює на тій війні. Тому книга професора кафедри літератури Прикарпатського Національного університету ім. В.Стефаника Ольги Слоньовської «В Афганістані, в «чорнім тюльпані», як згадує сама авторка, писалася дуже важко, із тривалими перервами.

У книзі пам’яті зібрані розповіді про всіх вихідців із Прикарпаття, хто віддав своє молоде життя на полі бою чи помер від ран у фронтовому госпіталі, вона складається із трьох частин. Першою є мартиролог – нариси про загиблих і померлих від ран та захворювань на війні. Друга частина – це розповіді про живих, а також спогади про Афганську війну очевидців. Третя частина книги знайомить читачів зі структурою Івано-Франківської обласної організації УСВА та її ​​​​​​​осередків у районах і містах Прикарпаття.

Силою літературного слова автор примушує нас усіх зазирнути вглиб себе, вглиб своєї совісті, пам’яті, надії. Ця книга написана не тільки для сучасників, а й для майбутніх поколінь, тому свою неоціненну вартість не втратить ні через рік, ні через два, ні через двадцять літ.

Надіємось, що книга Ольги Слоньовської «В Афганістані, в «чорнім тюльпані», знайде гарячий відгук у душах усіх читачів, особливо - в молоді.

Переглядів: 251 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]