Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



02.05.2024, 02:43
Головна » 2016 » Червень » 9 » Іван Франко – розум і серце нашого народу – М. Рильський
13:04
Іван Франко – розум і серце нашого народу – М. Рильський

Та ні, він був, і є, і завжди буде.
Цей велетень, цей титанічний дух,
Його вогонь не вигас, не заглух,
Він вкладений навіки в наші груди.
                            Д. Павличко

    Згідно Указу Президента України 2016 рік в Україні проголошено роком Івана Франка. Готуючись до відзначення цієї знаменної дати, бібліотеки району приділяють особливу увагу популяризації творчої спадщини Каменяра.
    Питання, пов’язані з життям і творчістю письменника знайшли відображення в різних масових заходах проведених бібліотеками.
    У всіх бібліотеках діють книжкові виставки «І. Франко – трибун народний» ( Яківка, Обертин, Гостів, Петрів), «Іван Франко – видатний митець світової літератури» (Жуків, Гончарів, Бортники, Королівка, Колінці), «Я син народа, що вгору йде…» (Ісаків, Остриня, Гарасимів, Надорожна ті ін.) .
    На виставках презентовані кращі твори письменника, а також публікації журналів та газет про життя і творчість Каменяра, у дослідженнях івано-франківських науковців, краєзнавців.
     Виставки малюнків за творами письменника, інформаційні повідомлення, години спілкування, бесіди-знайомство.
    Олешівська бібліотека провела літературну годину «Велет духу українського народу, для учнів Олешівської  школи. Бібліотекар Галина Мельник ознайомила школярів з творчістю Івана Франка, розповіла про цікаві факти із життя письменника. Ведучі разом з присутніми здійснили невеличку подорож великою літературною спадщиною Івана Франка. Прості, але водночас патріотичні поетичні рядки віршів, поем лунали у виконанні читачів бібліотеки.
    Особливо глядачів вразила інсценізація казок Франка. Присутні переглянули книжкову виставку «Невмируща слава І. Франка».
    З нагоди 160 – річчя від дня народження видатного митця світової літератури Івана Яковича Франка, у бібліотеці – філії села Ісаків спільно з шкільною бібліотекою була проведена літературна година «… Я син народа, що вгору йде…» Шкільний бібліотекар Мороз Зоряна Михайлівна ознайомила присутніх з біографією та літературною діяльністю письменника «Апостол духу і правди», Старшокласники декламували поезію Франка та уривки з поем. Бібліотекар Денис провела вікторину «Великий каменяр» та презентувала книжкову виставку «Іван Франко – письменник, мислитель». У червні – серпні бібліотека проведе ряд літературно – мистецьких заходів ювілею Франка.
    Колінцівська бібліотека провела подорож по творах Івна Франка для дітей «Іван Фрнко – дітям». Бібліотекар Іванна Кулик наголосила, що письменник дуже любив дітей, у нього було троє синів і одна донька. Він говорив: «Життя мені мало посміхалось, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце».
    Письменник знав безліч народних казок, байок, пісень про тварин і залюбки розповідав дітям. Пізніше всі казки про тварин він об’єднав під одним заголовком “Коли ще звіри говорили». На заході були присутні герої творів – хитра Лисичка, хижий Вовк, мудрий Їжак, дурний Осел, та ін.
    Діти намалювали багато малюнків, ілюстрацій до казок, читали свої вірші на тему «Гімн Каменяреві». 

Переглядів: 715 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]