Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



18.05.2024, 09:26
Головна » 2015 » Квітень » 9 » Інформація про Великодню світлицю «Рік у рік любов Господня, творить свято Великоднє»
14:50
Інформація про Великодню світлицю «Рік у рік любов Господня, творить свято Великоднє»

   Вже багато століть щовесни приходить до нас велике свято – Великдень чи Воскресіння Христове.   Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Без віри у торжество істини, справедливості, прекрасного – життя людини втратило б свій сенс.
   З 1 по 10 квітня  у Тлумацькій центральній бібліотеці відкрито Великодню  світлицю  «Рік у рік любов Господня, творить свято Великоднє». 
   На абонементі відвідувачі мали можливість помилуватися всесильними чарами  української  вишивки із краєзнавчої композиції  «Застелю білий світ рушниками».
   В читальному залі працівники бібліотеки організували  Пасхальну  бібліокомпозицію  «Хай буде з нами Великоднє свято», де було представлено  розмаїття  Великодньої  писанки.  Кожна – то витвір мистецтва з властивим лише їй кольором, візерунком і неповторністю народу, сотень його поколінь.
   Крім писанок тут широко експонувались  великодні рушнички,   вишиті користувачами бібліотеки. До уваги відвідувачів також книги та журнали про символіку української писанки, рецепти смачних  пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації  для прикрашання оселі.
   Протягом  цього періоду  у бібліотеці відбулись різноманітні заходи, присвячені Світлому Дню Воскресіння. Під час народознавчої подорожі «Пасхальна радість писанок покуття» присутні почули історію виникнення писанки і її різновид, техніку виконання, символіку розпису писанок, чим відрізняються від писанок крашанки, шкрябанки... Подана історія розвитку писанки, озвучені різні легенди про історію виникнення писанки. Учасники заходу переглянули відео - презентацію по виготовленню патріотичних писанок.
   Для учнів Тлумацької гімназії проведено бібліографічний огляд літератури  «Воскресіння: перлини духовної спадщини України».
   8 квітня у книгозбірні проходив тематичний день інформації «Великодна радість землю обнімає».  Відвідувачі ознайомились  з народними звичаями одного з найбільших свят нашого народу - Воскресіння Христове.

 

Переглядів: 452 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]