Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



07.05.2024, 02:14
Головна » 2015 » Липень » 27 » Інформація про презентацію книжкової виставки "Володар і хреститель Руси -України»
15:13
Інформація про презентацію книжкової виставки "Володар і хреститель Руси -України»

  24 липня  2015 року в Тлумацькій центральній бібліотеці  відбулася презентація книжкової виставки "Володар і хреститель Руси -України» (На виконання Указу Президента України від 25 лютого 2015 року №107/2015 «Про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України».
  Книги, літописи та публікації з періодичних видань, представлені на виставці, відтворюють образ князя Володимира – одного із найяскравіших політичних діячів європейського масштабу, який завершив процес формування території Київської держави.
  Великою заслугою князя Володимира було те, що він прийняв християнську віру і хрестив Київську Русь, і тим самим, відкрив шлях для свого народу і прийдешніх поколінь до Єдиного Істинного Бога, що з точки зору християнства є безумовно головною цінністю. Крім цього своєю рішучою дією князь Володимир відкрив шлях для перемін в житті і розвитку праукраїнського суспільства, як у сфері культури, мистецтва, освіти,так і у соціальній сфері, а також у сфері духовно - моральній. Саме у духовно - моральній позитивній трансформації сучасного йому суспільства велика заслуга Князя Володимира, а сам князь Володимир є найкращим прикладом людини,що пройшла шлях від «хижого звіра», як передає його слова про самого себе автор «Повісті минулих літ», до Князя Володимира «Красне сонечко», як називали свого милосердного і благочестивого князя-християнина сучасники.
  Запрошуємо на перегляд виставки  усіх, хто цікавиться  духовною історією і витоками віри, культури і традицій українського народу.

Переглядів: 438 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]