Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



03.05.2024, 06:53
Головна » 2015 » Листопад » 24 » Голодне лихоліття
16:52
Голодне лихоліття

    Минуле століття пронеслось над Україною трьома голодоморами: 1921 – 1922, 1932 – 1933, 1947 рр. Такої страшної трагедії, яку пережив наш народ не знав, мабуть, ні один народ в історії людства.
    Для популяризації літератури про голодомори у бібліотеках району діють меморіальні куточки, постійно-діючічі книжково-ілюстративні виставки: «Голгофа голодної смерті», «Трагедія, якої не забути», «Злочин без строку давності», виставка-репортаж «Голодомор – трагедія українського народу»,

«Згадайте нас – бо ми ж колись жили».
Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!
Ми в цій землі житами проросли,
Щоб голоду не знали люди вічно.


    На виставках представлені документи, книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників: В. Барки «Жовтий князь», У. Самчука «Марія», К. Мотрич «Молитва за убієнних голодом», Н. Виноградської «Голодомор», М. Стельмаха «Гуси-лебеді летять» та ін.
    Один з розділів на виставках присвячений хроніці голодоморів і політичних репресій на прикарпатті «Минувшини пекучий біль».
    Для більш поглибленого ознайомлення користувачів з виданнями про голодомори в Україні, бібліотеки сіл: Олеша, Делева, Колінці, Живачів, Підвербці, провели години папм’яті «Прости нас, пам’яте, прости».
    Бібліотеки сіл: Яківка, Будзин, Гринівці, Жуків, Оберитн – години історичної пам’яті «Страждали ми від голоду і лютого безсилля».
    Бібліотека с. Хотимир провела годину-реквієм «Тоді нас міг врятувати хліб, тепер нас врятує пам’ять». Бібліотекар Л. Цінявська донесла до сердець молоді одну із найстрашніших сторінок історії нашої держави, розповіли про долі людей, що пережили страшне лихоліття.
    В книгозбірні с. Остриня проведено годину скорботи «Голгофа голодної смерті» та бібліографічний огляд літератури «Голодомор: Україна пам’ятає, світ визнає».
    На заходах дикламували вірші про голодомор Б. Олійника, О. Кавуненка, Д. Головка, Д. Білоуса. Слухали «Молитву за убієнних голодом» К. Мотрич.
    Свою свічку пам’яті в меморіальному куточку запалив кожен із учасників заходу.
    Бібліотеками організовано акцію «Запали свічку скорботи, засвіти свічку воскову».     

Переглядів: 538 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]