Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



27.09.2024, 01:32
Головна » 2021 » Червень » 30 » Євген Коновалець: до 130–річчя з Дня народження
15:04
Євген Коновалець: до 130–річчя з Дня народження

2021-й рік на Прикарпатті проголосили роком полковника армії Української Народної Республіки та голови проводу Організації українських націоналістів Євгена Коновальця.

14 червня 2021 року виповнилося 130 років з дня народження одного  із найвидатніших постатей української історії ХХ ст., творця і командира найбоєздатнішої військової частини Армії УНР – корпусу Січових стрільців, очільника Української військової організації та голови Організації українських націоналістів.

До 130-ої річниці з дня народження у бібліотеці-філії села Остриня проведено історичний екскурс «Життя і чин Євгена Коновальця» - визначного громадсько-політичного і військового діяча, полковника армії УНР, організатора УВО та ОУН. Бібліотекар О. Клід та користувачка бібліотеки Х.Шкварок розповіли про життєвий шлях Є. Коновальця,  який жив і боровся заради України, її незалежності. Він був одним з тих, хто будував, прискорював незалежність нашої держави. Учні декламували патріотичні вірші, пісні. На завершення заходу присутні переглянули  та ознайомились з виданнями, які  експонувалися на виставці «Провідник української нації».

Історичні читання біля книжкової виставки «Євген Коновалець - лицар національної звитяги» провела Палагицька бібліотека-філія. Діти зачитували уривки з видань «Життя і смерть полковника Коновальця». Бібліотекар представила  літературу, яка розповідає  про нелегке життя та тривалу боротьбу Євгена Коновальця за незалежність України та наголосила, «що такі люди як полковник Коновалець, із життя  ідуть не в небуття, а в безсмертя».

Переглядів: 176 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]