Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 03:25
Головна » 2022 » Лютий » 21 » ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ В БІБЛІОТЕКАХ ГРОМАДИ
15:07
ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ В БІБЛІОТЕКАХ ГРОМАДИ

20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. Події кінця 2013 року – початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Пробудилася приспана роками національна свідомість людей. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень українців до європейських цінностей, випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності, бажанням жити у вільній країні з справедливим та світлим майбутнім і за ці ідеали на Майдані пролилася кров.

Ми в скорботі і з великою вдячністю згадуємо героїв Небесної сотні, адже їх подвиг – це ціна нашої свободи. Вони - перші, хто став на шлях боротьби за бажання жити у вільній країні. Ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались... Кожен із них, мав свою сім`ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії і свої невідкладні справи. І кожен з них не задумуючись виконував свій синівський обов'язок - віддав життя заради нової України...

Сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, з болем у серці говоримо: «Ми не тільки не хочемо війни, а просимо Бога зробити так, щоб вона нарешті закінчилася. Ми віримо в це!»

Більше дізнатися про цю сумну, але героїчну сторінку в новітній історії України - Майдан, вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, ознайомившись з матеріалами книжкової виставки-реквієм «На варті наших душ Небесна Сотня», яку організували працівники Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради. На виставці представлені видання з фондів бібліотеки, які розкажуть про події, що відбувалися на Майдані, про тих, хто не побоявся куль і кийків, поклав своє життя за рідну Україну, показав всьому світові, що українці ніколи не стануть на коліна.

У бібліотеках-філіях з нагоди восьмої річниці вшанування подвигу учасників Революції Гідності та світлій пам'яті Героїв організовано книжкові виставки – інсталяції «Небесна Сотня у вирій полетіла…» (с.Колінці), «Герої небесної сотні» (с.Королівка), виставку-пам’ять «Небесна сотня: ціна свободи» (с.Кутище), на яких розміщено документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні, публікації з періодичних виданнь «Вони загинули за Україну».

Патріотичну хвилинку «На варті наших душ Небесна Сотня», хвилину пам'яті «Небесна Сотня - ціна свободи», годину пам'яті «А сотню вже зустріли небеса…» підготували бібліотеки-філії сіл Гостів, Локітка, Кутище. Бібліотекарі разом з присутніми відновила хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності. Згадали імена національних героїв, переглянули відео-презентації про трагічні революційні події «Ангели Майдану», «Герої Небесної Сотні», учасники заходів декламували патріотичні вірші, а також погортали сторінки тематичних книжок. На знак пам'яті загиблих героїв Майдану Незалежності, вшанували хвилиною мовчання.

Годину спілкування «Герої не вмирають» проведено у бібліотеці-філії с.Гринівці. Затамувавши подих діти слухали розповідь учасника АТО Руслана Цікайла, який знає про ті страшні події не з чуток, не з новин. Він розповів школярам про нелегкі бойові будні, умови життя, настрій військових та добровольців. Такі зустрічі залишають у молодих душах віру у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на них, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

А також Публічна бібліотека Тлумацької міської ради та бібліотека-філія с.Пужники представили мультимедійну презентацію «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України», відеореквієм «Небесні Янголи», які можна переглянути за посиланнями:

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/2947240765586553

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/7858471654178270

Пам’ятаємо всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за Незалежність і свободу нашої з вами єдиної України! Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

Переглядів: 242 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]