Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



06.05.2024, 21:00
Головна » 2021 » Листопад » 8 » День української писемності та мови
14:21
День української писемності та мови

9 листопада   – державне свято, яке щороку відзначають в Україні.

Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українська мова – багата, ніжна й ласкава, мудра, доброзичлива, глибокодумна, чиста, правдива. Багатство української мови виявляється в тому, що нею можна висловити найскладніші думки, найтонші почуття і переживання, передати враження про побачене, почуте, прочитане.

За православним календарем - це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця - письменника, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

З цієї нагоди у Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради  діє тематична книжкова виставка-перегляд «Рідна мова-душа народу». На виставці представлено книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу, місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток.

Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Любімо, поважаймо та вдосконалюймо нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!

Переглядів: 169 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]