Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



25.04.2024, 09:54
Головна » 2022 » Січень » 29 » День пам'яті полеглих у бою під Крутами
15:47
День пам'яті полеглих у бою під Крутами

Трагедія під Крутами знайшла палкий відгук у серцях свідомих громадян України і далеко за її межами. Відомі поети, прозаїки, публіцисти опублікували щирі й зворушливі статті у вільній пресі про героїчну загибель юних бійців за волю. Завдяки таким документам та спогадам очевидців подій, учасників Крутянського бою, ми сьогодні та наше майбутнє покоління, а також усі ті, хто прагне “прочитати тую славу”, маємо можливість відкрити для себе звитяжну і водночас трагічну сторінку нашої історії, яка після агресивної комуністичної облуди являє нам свою чисту й достеменну суть, зможемо дізнатися, як насправді відбувалися події під Крутами, відтворити реальний образ того героїчного, безприкладного в історії бою.

У виданнях, які представляє книжкова виставка-пам’ять «Вони за Україну полягли» у Публічній бібліотеці Тлумацької міської ради подано спогади учасників бою під Крутами, статті і виступи з осмисленням цього подвигу, зокрема, М. Грушевського, Д. Дорошенка, С. Єфремова, Є. Маланюка, Л. Старицької-Черняхівської, а також художні твори, присвячені юним лицарям України. Вражені трагедією під Крутами, похоронами жертв більшовицького терору, українські поети Павло Тичина, Олександр Олесь, Уляна Кравченко, Валер’ян Поліщук, Петро Шкраб’юк та інші створили проникливі поезії, присвячені пам’яті загиблих.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Минуть роки, десятки років, століття, а пам'ять про юнаків-героїв Крут не згине вовік, як не згине пам'ять про Героїв Небесної Сотні і про всіх тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. Вона світитиме не тільки українцям, усім, обраним Богом людям, які покладають своє життя во ім'я народу свого...»

Пропонуємо переглянути відео-ролик історико-патріотичних онлайн читань «Навіки молоді герої Крут» Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради за посиланням

https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/3161853404135620/

Онлайн читання «Пам’ятай про Крути» бібліотеки-філії с.Кутище та с.Вікняни https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/1609846196014934/

"

Переглядів: 232 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]