Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 00:39
Головна » 2020 » Травень » 8 » Будемо пам'ятати, доки живемо...
11:02
Будемо пам'ятати, доки живемо...

8 - 9 травня в багатьох країнах світу згадують події Другої світової війни, адже це найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло мільйони людей. Війна для України почалася 1 вересня 1939 року.

Друга світова війна — свідчення прояву патріотизму, великих чеснот воїнів-українців, що боролися проти нацизму. За важких умов панування тоталітарної системи, ціною незчисленних утрат вони змогли захистити свій дім і Батьківщину.

День пам’яті та примирення та День перемоги символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Вона скінчилася і найважливішим її підсумком має бути не перемога, а мир.

Отож перегорнімо  сторінки  книг, що спростовують  чимало  міфів. Ці книги – про подвиги, про смерть, любов і надію, про горе і радість, про бажання жити і самопожертву заради інших – словом, про те,  якою була ця війна насправді, і чим довелося за неї заплатити.

Про історичні факти і події Другої Світової війни більш детально можна дізнатися з історичних та художніх книг з фонду Публічної бібліотеки  Тлумацької ОТГ (після закінчення карантину).

 

 

Переглядів: 266 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]