Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



26.04.2024, 11:09
Головна » 2020 » Березень » 10 » 206 років від дня народження Тараса Шевченка
10:37
206 років від дня народження Тараса Шевченка

9 березня - день народження найбільш відомого українця у світі.

У поезії українських митців образ Тараса Шевченка є символом української державності, української нації, національної єдності українців, символом поступу до внутрішньої свободи, чесності, правди, самовираження, символом, що надихає жити, боротися, кохати - як вічна святиня, як уособлення найвищого розуму і непізнаного духу, як невмируща душа і пам'ять української нації...

    З нагоди 206-ї річниці у бібліотеках-філіях  Тлумацької  ОТГ  проводилися різні заходи: огляди літератури, літературно-поетичні години, Шевченківські читання, літературні екскурси, виставки – портрети, тематичні виставки.

    Бібліотека-філія с.Надорожна провела Шевченківські читання «Краса і велич Шевченкового слова». Бібліотекар  М.Грам ознайомила присутніх з книжковими виданнями, представленими на книжковій виставці-портрет «Великий син - Великої землі». Не оминула увагою і книги, які розповідають про нелегку долю поета.

Учасники читали вірші Шевченка, уривки з поем, ставили сценки за його творами. Взяли участь у літературній грі «Гортаючи сторінки Кобзаря».

Літературно – поетичну годину  провела  бібліотекар с. Прибилів  «У полоні Шевченкового слова».  Бібліотекар Н.Крук ознайомила школярів з цікавими фактами з життя Т. Шевченка. Слова її перепліталися віршованими рядками, які декламували діти, обмінювались думками про творчість Великого Кобзаря,  брали участь  у вікторині.

    У бібліотеці-філії с. Тарасівка відбувся літературний екскурс «Шляхами великої долі» по творчості Т.Г.Шевченка.  Бібліотекар М. Гуровська  коротко згадала цікаві події в житті та творчості поета, художника. Користувачі бібліотеки  декламували  улюблені поезії Великого Кобзаря.

Пам’ятаємо і пишаємось!

Переглядів: 285 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]