Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



18.05.2024, 06:29
Головна » 2015 » Березень » 10 » 201-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка
15:19
201-річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

    Вшановуючи національного генія Тараса Шевченка, бібліотеки Тлумацької ЦБС долучились до святкування 201 – річниці до дня народження. В бібліотеках району оформлено книжково-ілюстративні виставки «Шевченкові думи переживуть віки», «Велич Тарасового слова», « Т. Шевченко: доля, муза, слава» та інші. У бібліотеці с. Гостів проведено літературну годину «Шлях Кобзаря – це шлях народу». Ведучі заходу Христина Наловська, Віта Василенчук відкривали одну за одною сторінки життя Кобзаря, переплітачи їх віршами та уривками з творів. Бібліотекар Наталія Гопей провела літературну вікторину «Чи знаєте ви Шевченка?» Присутні переглянули книжкову виставку «Шевченко – це народ, і, як народ, він буде жити вічно»

    Бібліотека-філія с. Грушка спільно з НД провела літературний вечір «Вічно живий Тарас». Зі вступним словом виступила бібліотекар Ганна Шмітик. Сільський голова Ігор Худицький зупинився на величі постаті Т. Шевченка. Бібліотекар ознайомила присутніх з книжково-ілюстративною виставкою «Невмируще Шевченкове слово».



    Бібліотека-філія с. Жабокруки організувала бібліотечне кафе під назвою «Велич Тарасового слова». За чашкою кави молоді люди читали вірші Кобзаря, бібліотекар Галина Данюк постійно зверталася до творів Шевченка та його мистецької спадщини.





    В Палагицькій бібліотеці-філії відбувся літературно-музичний вечір «Уклін Кобзареві». Біля книжкової виставки «Невмируще Шевченкове слово» школярі, молодь читали поетичні твори Шевченка, виконували пісні. Завершилось свято вшануванням пам’яті Кобзаря хвилиною мовчання.





    Бібліотека-філія с. Попелів провела в школі та бібліотеці шевченківські читання «Живе у пам’яті Тарас». Бібліотекар Ольга Гардаман організувала презентацію книжкової виставки «Уклан тобі Тарасе». Учні декламували поезію Шевченка, тріо дівчат виконали низьку пісень у вінок шани Кобзаря.





    У бібліотеці-філії села Ісаків проведена літературна година «Шлях Кобзаря – це шлях народу». Користувачі декламували вірші Шевченка, співали пісні та виконали інсценізацію поеми «Тополя».





    В бібліотеці-філії с. Нижнів Тлумацької ЦБС було проведено Літературно-музичне свято: «В країну правди і добра веде нас книга Кобзаря!» Про Кобзаря,його основні періоди життя і творчості розповіла бібліотекар Леся Кліщ. Бібліографічний огляд «Велич Тарасового слова», з цікавістю прослухали присутні з розповіді бібліотекаря Лесі Кулиняк . Люби Україну, як любив її Шевченко юні члени літературної вітальні ,,Родослов розкрили зміст і професійність краєзнавця села Дмитра Щербини, який вже півстоліття вивчає та збирає матеріал про творчість Шевченка, та про красу України. Учні С/Ш декламували поезію Кобзаря, ознайомились з мистецькою виставкою творчих робіт та переглянули документально проект: «З любов’ю до Кобзаря» , який зайняв ІІІ місце до вшанування генія… На заході було проведено конкурс Кобзарської пісні у виконанні юних бандуристок під керівництвом Сидорчук О.М. та Бачик С.С.

Переглядів: 1065 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]