Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



13.05.2024, 16:42
Головна » 2016 » Березень » 9 » «Живеш, Тарасе, поміж нами»
16:27
«Живеш, Тарасе, поміж нами»

    «Немає в світі поета, який стільки би  важив в житті свого народу, як Шевченко», - писав Максим Рильський.    Дзвенять піснями, музикою, урочистями Шевченківські дні інтерес до творчості великого Кобзаря не спадає. Щорічно з приходом весни в бібліотеках Тлумацької ЦБС проводяться Шевченківські читання «Вклонімося Кобзарю».
    7 березня долиняни в черговий раз вшанували великого Кобзаря. Бібліотека, сільський клуб та школа провели літературно-мистецьке свято «Думи Кобзаря живуть між нами». Ведуча свята М. Майдан пройшлася життєвим і творчим шляхом Т. Г. Шевченка. На святі звучали пісні на слова Шевченка та його поезія. Із привітанням виступила директор місцевої школи. Бібліотекар С. Василенчук презентувала книжкову виставку «Вічне і живе Шевченкове слово».
    У Королівській бібліотеці відбулася літературна година «Вічне слово Шевченка». Учасники дійства декламували вірші, співали пісні, взяли участь у вікторині. Бібліотекар Г. Павлюк провела літературну вікторину «Життя і творчість Т. Шевченка».
    У бібліотеці-філії с. Ісаків проведена літературна година «Великий син великої землі». Присутні переглянули сценку великої любові Тараса до Оксани. Школярі з великою любов’ю читали найулюбленіші вірші великого Кобзаря, уривки з поем і співали пісні. Бібліотекар С. Денис презентувала книжкову виставку «Вічне і живе Шевченкове слово».
    Цікавий вечір-роздум «Шевченкове слово в віках не старіє» відбувся днями у Гостівському клубі і бібліотеці, де кожен міг з’ясувати, ким для нього є Шевченко. Розпочався захід піснею Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні фольклорно-етнографічного колективу «Гостівчанка». З бібліотекарем Н. Гопей присутні мандрували дитячими та юнацькими роками поета, роздумували над долею української жінки-стратниці, яку описував Т. Шевченко. 
    У програмі свята виступили діти дитячого садочка «Дзвіночок». Особливо приємно глядачів вразила ісценізація творів Шевченка учнями старшокласниками. Бібліотекар Н. Гопей презентувала книжкову виставку «Невмируще Шевченкове слово». Зі словами пошани до Кобзаря виступила сільський голова Г. Нащук. На закінчення присутні заспівали величний Шевченковий «Заповіт».
    В бібліотеці-філії с. Братишів проведено годину спілкування «Кобзар – у нашому житті». Бібліотекар З. Ткачук ознайомила присутніх з життям і творчістю Шевченка. Учасники заходу мали змогу серцем торкнутися Шевченківських творів та детальніше ознайомитися з літературою на книжковій виставці.
    Бібліотека с. Попелів разом з клубом провела літературно-музичну композицію «Поезія, що стала піснею». Бібліотекар О. Гардаман ознайомила з книжковою виставкою «У вінок шани Кобзареві». Звучали пісні, поезії на слова великого Кобзаря у виконанні дитячого фольклорного колективу клубу.
    Слово Шевченка – живе і вічне – наголосила бібліотекар бібліотеки с. Будзин І. Коропецька на проведеній в бібліотеці с. Будзин літературній мандрівці «Шляхами великого Пророка України». Біля книжкової виставки «Шевченко і народ вічні і єдині» прослухали огляд літератури «Кобзареве слово про жіночу долю».
    Громада села Палагичі вшанувала пам’ять великого Кобзаря. У бібліотеці відбулося літературно-музичне дійство «Твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже» підготовлене Л. Мелінишин. Оформлена книжкова виставка «Безсмертне слово Кобзаря», де присутні ознайомилися з новою літературою, звучали пісні Кобзаря, його поезії.
    Проводячи різні заходи в бібліотеках по творчості великого Кобзаря, роздумуючи над його словами, усі присутні висловили думку, що він – визнаний Пророк України.

Переглядів: 574 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]