Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 18:58
Головна » 2017 » Листопад » 1 » За Україну вільну і незалежну
16:41
За Україну вільну і незалежну

   Минають роки… 1-й листопад 1918 року належить історії. Пролинуть ще десятки літ, і тільки сивоголові старці будуть розказувати внукам про найкращий день історії Галичини, про день, коли над вежами города-князя Львова замаяли синьо-жовті прапори. Ми пам’ятаємо про наших героїв, про тих, хто крок за кроком наближав день, коли у світі постала суверенна Україна. І про тих Героїв, котрі і зараз повторюють приклад нащадків.
   З нагоди відзначення чергової річниці створення Західно-української Народної Республіки в бібліотеках району діють книжково-ілюстративні виставки, тематичні викладки літератури: «Тернистий шлях України»(Бортники, Грушка, Жуків), «У боротьбі за українську ідею»(Гарасимів, Хотимир, Делева), «За Україну вільну й незалежну»(Пужники, Будзин, Гостів). Де представлено літературу про події, які спонукали до національно-визвольного повстання 1918 року, про видатних діячів Західно- української Народної Республіки: Є. Петрушевського, Л. Бачинського, Д. Вітовського, К. Левицького, І. Макуха та інш.
   У бібліотеці с. Підвербці проведено історичний екскурс «День Державності на Західно-українських землях». Бібліотекар Марія Самборська разом із своїми відвідувачами помандрувала по історії створення ЗУНР, звернула увагу на нові книги, в яких цікаво розповідається про створення ЗУНР, про проголошення самостійної держави в центрі Європи, що стало визначною подією в історії українського народу. Змістовним був виступ вчителя історії місцевої школи Марії Іванівни Гнатюк. Школярі взяли участь у вікторині «ЗУНР – провісниця держави Україна».
   Борців за волю України вшанували хвилиною мовчання.
   У бібліотеці с. Петрів була проведена історична година «За Україну, за її волю», де були присутні учні школи, сільський голова, директор школи, вчителі. Бібліотекар Стефанія Дунець розповіла про передумови утворення ЗУНР, про перші кроки молодої держави, яка хоч і проіснувала не довго, але довела прагнення українців мати незалежну державу, яке втілилося аж у 1991 році. Ведучі відтворили Листопадові події 1918 року на Західно-українських землях. Присутні ознайомилися з цікавими виданнями про ЗУНР на книжковій виставці «ЗУНР – наша слава й гордість». На Заході звучали вірші про Україну та патріотичні пісні.
   Завершився захід виконанням гімну України «Ще не вмерла України…».

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 358 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]