Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



16.04.2024, 17:00
Головна » 2017 » Листопад » 21 » За долю України став Майдан
15:39
За долю України став Майдан

   Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка у 2014. Цього дня українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
   У бібліотеці с. Колінці проведено урок пам’яті «Вічна пам’ять героям». Присутні, разом із бібліотекарем Іванною Кулик, відтворили події Майдану, які назавжди змінили Україну. Та кожний із них запевнив, що країна ніколи не забуде своїх героїв. Студенти, учні проникливо читали поетичні рядки про Революцію Гідності, виконували патріотичні пісні, читали чудові вірші В. Сюсюри та В. Стуса про Україну.
   У бібліотеці с. Гринівці проведено годину спілкування «Свободу не спинити». Бібліотекар Н. Цікайло розповіла про події на Майдані чотири роки тому: «…Весь народ нашої держави об’єднали події, які відбулися на Майдані, і сьогодні – на Сході України, де вирішується доля і майбутнє України. На полі битви є захисники, воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя захищають нашу Україну…». Під час спілкування діти, затамувавши дихання, слухали про перебіг тих подій та ставили зовсім «не дитячі» питання до бібліотекаря. Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану отримали змогу і відвідувачі бібліотеки в селі Братишів. Завідувачка бібліотекою Зоряна Ткачук запросила своїх користувачів на годину-реквієм «Їх подвиги творять історію». Присутні в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю Героїв Небесної Сотні, які загинули за щасливе майбутнє України. Бібліотекар розповіла про Героїв Майдану, про війну на Сході нашої держави. Кожний виступаючий бажав нашій Україні, нашому народові миру і спокою.
   В Остринській бібліотеці оформлена виставка-пам’ять «Події, що змінили долю України», біля якої бібліотекар Оксана Клід провела інформаційну бесіду «Революція Гідності та Свободи». Ознайомила із спогадами про події, які назавжди змінили країну, що розповіли її учасники. Не забула і теперішніх героїв. Звучали вірші: Н. Дичка «Зимове світло Майдану», «Небесна Сотня» - який став піснею, уривки з книжки А. Куркова «Щоденник Майдану».    З нагоди пам'ятної дати в бібліотеці села Вікняни було проведено годину-скорботи «Невиліковні сльози України». Із розповіді бібліотекаря Марії Дуди користувачі дізналися детальніше про трагічні події на Мадані, про Революцію Гідності. Пам’ять Героїв Майдану було вшановано хвилиною мовчання та запалено свічку пам’яті. Під час заходу учні декламували патріотичні вірші.
   Ці заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!

 

Переглядів: 517 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]