Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 04:20
Головна » 2017 » Січень » 16 » Возвеселімося всі разом нині
09:40
Возвеселімося всі разом нині

     З милості і ласки Божої у кожну українську домівку приходить радісне свято – Різдво Христове. Народження Сина Божого – велике таїнство, що об’єднує весь християнський світ. У цей день домівки наповнюються миром і колядками, а серця – радістю й любов’ю. Уже увійшло в традицію проводити різдвяні святкування з веселими гуртами колядників – вертепом, організованим клубними та бібліотечними працівниками. Такі вертепи вітали односельчан у Бортниках, Жукові, Обертині, Пужниках, Ісакові, Петрові, Королівці та інших селах району. Колядники із осяйною зіркою в руках сповіщали радісну новину своїм односельцям: «Діва Марія народила сина!». Колядники представляли різдвяно-вертепне дійство – як злий цар Ірод хотів звести зі світу маленького Ісуса. До участі у вертепах активно долучалися діти та молодь села. Всі присутні веселилися, колядували, Бога прославляли, ще й Марію з Йосипом.
     Культурно-освітні працівники села Королівка Наталія Стасюк та Ганна Павлюк провели святкову розколяду «Розколяда по-королівськи». В розколяді взяли участь сільський фольклорний колектив, вокальна група, окремі виконавці художньої самодіяльності, гурт «Маланка», діти, молодь села.
     Усі, хто прийшов на свято були «засіяні» добром, миром, міцним здоров’ям, щастям та Божою ласкою, а також мали можливість ознайомитися з літературою з книжкової виставки «Поклонімося низько Божому Сину». Односельчани подякували усім за багате й розмаїте джерело духовності і побажали радості, тепла та благословення Божого Сина.

     В бібліотеках сіл Олеша, Гостів, Яківка, Остриня, Кутище та інші в ці дні проводились години духовності: «Свято Різдва Христового», «Сяйво Вифлеємської зірки», «Різдвяна зірка в небі засіяла».

Переглядів: 486 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]