Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



17.05.2024, 06:51
Головна » 2019 » Листопад » 20 » День Гідності та Свободи
16:47
День Гідності та Свободи

«Вони співали «Ще не вмерла…» і вмирали…. Земля тремтіла, під ногами ж – твердь… Їм янголи обличчя прикривали… А ті під вибухи гранат ішли на смерть…»

Такими словами у Публічній бібліотеці Тлумацької  ОТГ,  з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи,  розпочалася патріотично - інформаційна година пам’яті «Герої не вмирають, допоки пам’ять про них жива».

Студенти аграрного коледжу ЛНАУ мали можливість багато дізнатися про революційні події та про патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.

Революція Гідності 2014 р. сколихнула  нашу країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

Бібліотекарі ознайомили учасників заходу із сучасними книгами,  в яких закарбовано надзвичайно важливий період України - час, що став епохальним кроком до зміни свідомості української нації. У виданнях, які представлені на тематичній виставці зібрані інтерв’ю з головними персонажами тієї історичної пори, свідчення очевидців тих подій, які стали прологом до визвольної війни.  А світові бестселери Сергія Лойка  «Аеропорт» та «Рейс» - це книги про війну, якої не мало бути, і про героїв, які хотіли жити, але вмирали. І більшість із них - молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити.

Саме про таких - тематичні  теки та фотоальбоми, зібрані та оформлені працівниками бібліотеки: «Небесна Сотня», «Від майдану до АТО», «Книга пам’яті полеглих за Україну», які містять різноманітні інформаційні статті із періодичних видань та фото загиблих бійців, які віддали  найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми встали з колін, щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу жити в іншій країні.

Студенти коледжу переглянули документальний фільм Антіна Мухарського під назвою «Майдан. Мистецтво спротиву». Присутні вшанували пам'ять Героїв, які загинули за світле майбутнє, хвилиною мовчання та молитвою.

21 листопада - це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.

Цим подіям у бібліотеках-філіях присячено: виховні заходи, історичні спогади, перегляди книжкових виставок.

Спільно з учнями та організаторами: Н. Гнатюк, Х.Гнатюк,  Г.Мельник  бібліотека – філія с. Пужники  провела виховний захід «Україна: незалежність, гідність, свобода».  Під час заходу діти декламували патріотичні поезії, співали пісні присвячені Героям Майдану. Це ще раз підтвердило, що не міліє криниця патріотизму у наших дітей, вони гідні продовжувачі слави, подвигу всіх українців. Бібліотекар М. Гнатюк ознайомила всіх присутніх з книжковою виставкою «Україна – територія Гідності та Свободи».

Бібліотека-філія с.Остриня  провела історичний спогад «Ти у наших серцях, Україно!». На захід  було запрошено вчителя Тетяну Михайлівну Шаряк, яка поділилася спогадами про Майдан, адже була неодноразовою учасницею. Молоді користувачі читали поезію, переглядали світлини того часу.  Всіх полеглих Героїв Небесної Сотні вшанували хвилиною мовчання.

В бібліотеці-філії села Бортники організовано виставку-пам’ять «Революція гідності: ціна свободи» присвячену подіям, які відбувалися в листопаді 2013-2014 років.

21 листопада - це день, коли ми думаємо про майбутнє, але, водночас, пам’ятаємо тих, хто віддав життя в боротьбі за це майбутнє.

Переглядів: 297 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]