Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 17:20
Головна » 2017 » Листопад » 27 » Вклонилися жертвам Голодоморів
17:01
Вклонилися жертвам Голодоморів

   У своїй багатовіковій історії наша держава пережила чимало трагічних сторінок. Однією з них був Голодомор 1932-1933, 1946-1947 років. У листопаді весь український народ вшановує пам’ять загиблих внаслідок цієї страшної трагедії.
   За своїм вражаючим масштабом Голодомор перевищив навіть втрати нашого народу від Другої світової війни.
   У районі вже традиційно скорботні заходи з приводу чергової річниці цієї страшної трагедії відбулися біля пам’ятних знаків та на кладовищах.
   В бібліотеках району з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933, 1946-1947 років проведено години пам’яті, години реквієм, бесіди, тематичні, експозиційні виставки, виховні години.
   «Схилімо голови в скорботі» - під такою назвою в бібліотеці с. Гарасимів відбулась година пам’яті приурочена пам’яті жертв Голодомору. Бібліотекар Н. Боднар розповіла про Голодомор 1932-1933, 1946-1947 років на Україні. Старшокласники читали вірші про страшні роки штучного голоду. Це спонукало присутніх замислитися над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?». Діти розповідали спогади своїх дідусів і бабусь про ті страшні жахіття. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Голодомору і запалили свічки пам’яті та помолились за душі тих, хто помер у роки Голодомору.
   У Кутищянській бібліотеці пройшла година-реквієм «…Наш вічний біль». Бібліотекар Г. Мичкодан познайомила присутніх з літературою на виставці-квілт на якій, крім творів про голод було розміщено: хліб, свічки, колоски, калину… Серед книг особливе місце зайняли книги, що містять спогади очевидців, архівні документи, художні твори. Галина Михайлівна закликала молодь до читання книг цієї тематики, збирати спогади серед рідних, родичів, сусідів поки вони живі серед нас, щоб не повторилося це лихоліття в майбутньому. Відвідувачі переглянули відеофільм про причини виникнення страшної трагедії нашого народу. Всі присутні взяли участь в мітингу реквієму, де засвітили свічки пам’яті та помолилися за душі тих, хто помер у роки Голодомору.
   Щоб знайшли спокій душі закатованих голодом, жителі сіл району підтримали національну акцію «Запали свічку пам’яті».

 

 

 

 

Переглядів: 403 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]