Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



02.05.2024, 00:56
Головна » 2021 » Серпень » 26 » Виставка картин та зустріч із Заслуженим художником України Яремою Оленюком
08:15
Виставка картин та зустріч із Заслуженим художником України Яремою Оленюком

24 серпня 2021 року в читальному залі Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради відбулась виставка картин та зустріч із Заслуженим художником України, членом Національної спілки художників України, краєзнавцем, педагогом Яремою Оленюком «Розкрилля творчого дару». Тлумачани і гості міста мали змогу переглянути полотна майстра.

Провідною темою художника є створений ним великий цикл графічних і живописних творів про героя Карпат Олексу Довбуша та його побратимів, ілюстрації до творів Т.Шевченка, І.Франка, Лесі Українки, М.Підгірянки, В.Стефаника та ін.

Також на виставці були представлені картини Ярослави Оленюк, дружини Яреми Оленюка, яка зображує різнобарвні квіти. Квіти – це те, над чим можна працювати все життя, і ця тема ніколи не вичерпається. І вона, мабуть, ніколи не буде до кінця розкритою.

Виставку відвідали та поспілкувались із заслуженим художником України міський голова Ігор Петрук, заступник міського голови Василь Гнатюк, депутати Івано-Франківської обласної ради Андрій Яворський та Любомир Слободян.

Для довідки: Народився Ярема Оленюк 4 жовтня 1940 року в мальовничому селі Смерків Тлумацького району. Від батька успадкував золоті руки. А мама передала йому дар бачити красу в навколишньому світі. Від Бога дістав талант відчувати красу і відкривати очі на неї іншим. Середню освіту Ярема Васильович здобув в Нижнівській школі. Закінчив заочний народний університет мистецтв у Москві, а пізніше Український поліграфічний інститут ім. І.Федорова у Львові за спеціальністю графіка. Два роки вчителював у рідній Нижнівській школі, а з 1964-го і до 1994 року працював вчителем образотворчого мистецтва та креслення в Ланчинській школі Надвірнянського району. Член Національної спілки художників України з 1999 року. Заслужений художник України з 2019 року. Проживає в селищі Ланчин Надвірнянського району.

          

         

Переглядів: 160 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]