Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.03.2024, 15:16
Головна » 2017 » Лютий » 24 » Від Різдва до Великодня
17:27
Від Різдва до Великодня

     Минулих вихідних яківчани провели зиму – цикл зимових свят. У бібліотеці було проведено годину народознавства «Від Різдва до Великодня». Бібліотекар Марія Луцик розповіла дітям, користувачам про традиції святкування зимових свят на Прикарпатті. Наші традиції дуже оригінальні і цікаві. Від них віє магією рідної землі – це «бальзам» для душі, який надає нам, українцям, сил та наснаги. Діти із захопленням читали вірші, молитви, замовляння, виконували пісні. Показали присутнім інсценізацію «Весняної казки» – про зустріч весни. Також на свято завітала «Весна» і принесла гостинці, якими всіх пригостила. Біля книжкової виставки «Звичаї і традиції українського народу» бібліотекар провела бліц-вікторину «Зимові свята. Що ми знаємо про них?».
    Цікаво пройшла година народознавства «Дивосвіт різдвяних свят» проведена в Хотимирській бібліотеці. Бібліотекар Леся Цінявська розповіла, як вітали своїх рідних, як проводили (святкували) Різдво, свято Св. Василия, Водохреща, Стрітення, зимові обряди. Учасники свята бажали один одному добра, любові, злагоди на довгі роки, мирно дочекатись весняних, великодніх свят. Взяли участь у годині цікавих повідомлень «Свята зимового циклу». Присутні переглянули літературу з книжкової виставки «Життєдайне джерело духовної мудрості», де зібрано літературу з історію релігії і духовних подвижників церкви, про звичаї та обряди українського народу.
     Години народознавства викликали у наших користувачів почуття приналежності до свого родоводу та прагнення продовжувати і підтримувати традицію українського народу.

 

 

Переглядів: 428 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]