Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



10.05.2024, 02:16
Головна » 2016 » Лютий » 26 » У районній бібліотеці презентували часопис «Перевал»
14:11
У районній бібліотеці презентували часопис «Перевал»

    У четвер, 25 лютого, в районній центральній бібліотеці відбулась презентація нових номерів всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал». Представити популярне видання для читачів Тлумацької бібліотеки приїхали поет, журналіст, головний редактор журналу Ярослав Ткачівський, заслужений працівник культури України, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, доцент кафедри української літератури Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, український літературний критик, літературознавець, есеїст Євген Баран, голова Івано-Франківської Національної спілки краєзнавців України, Заслужений працівник освіти України Михайло Косило, директор обласної бібліотеки для юнацтва Світлана Шаган.
    Участь у зустрічі взяли поет, кореспондент районної газети «Злагода» Михайло Батіг, краєзнавці Михайло Буджак та Михайло Дземан, представники тлумацької інтелігенції, працівники відділу культури Тлумацької РДА, бібліотекарі.
    Журнал «Перевал» - це актуальний часопис Прикарпаття, який виходить друком з 1991 року та містить поетичні і прозові твори, публікації, нові літературні знахідки та наукові дослідження. В ньому представлені твори як знаних письменників і поетів, так і молодих авторів. Останні номери «Перевалу» присвячені військово-патріотичній тематиці та творчості і постаті Тараса Шевченка. Наступні приурочать 160-річчю ювілею Івана Франка. Ярослав Ткачівський назвав символічною і саму презентацію часопису у Тлумачі, яка проходила у 145 річницю з дня народження Лесі Українки. Варто зазначити, що видання про сучасну російсько-українську та минулі війни містить твір нашого земляка Михайла Батога «Розстріляний Ремарк (Коли мовчить солдат …)» як данину тим, хто не повернувся із зони бойових дій на сході України.
    Для маститих майстрів слова свої поетичні твори читали Ольга Базар та учасники клубу «Літературні зустрічі» при кафедрі «Юнацтво» центральної районної бібліотеки, яких представила директор ЦБС Мар’яна Пісак. Переважна більшість віршів присвячувалась подіям Революції гідності, Героям Небесної Сотні, українським бійцям, разом з тим була присутня громадянська, пейзажна і любовна лірика.  Члени редакційної колегії з неприхованим інтересом слухали авторів-аматорів, давали слушні поради та рекомендації. Окремі твори вони запропонували опублікувати у журналі.
    Підготували приємний дарунок: завідувачка бібліотеки-філії  с.Яківка  Марія Луцик прочитала вірша Ярослава Ткачівського «Усе мине: скарби і суєта», а Дмитро Пилипонько виконав пісню «Волошки» на його слова.

 

Переглядів: 722 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]