Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 06:21
Головна » 2018 » Березень » 21 » Свято поезії «Дивоцвіт кришталевих струн душі» у Публічній бібліотеці Тлумацької ОТГ
09:56
Свято поезії «Дивоцвіт кришталевих струн душі» у Публічній бібліотеці Тлумацької ОТГ

Щорічно місяць березень для Публічної бібліотеки Тлумацької міської ради ОТГ наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всесвітнього дня поезії.

У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово. 21 березня на літературно-музичну вітальню «Дивоцвіт кришталевих струн душі» зібралися ті, хто не байдужий до поетичного слова, для кого поезія - це цілющий ковток для їх душі, це ясний промінець сонця в негоду, це біла квітка сподівання....

Розпочалося свято поетично-ліричним віночком класиків української літератури, якого представила учнівська молодь Тлумацької  ЗОШ І-ІІІст.  Поезії сучасних поетів та власні поетично-музичні  твори,  які вразили присутніх своєю романтичною схвильованістю, щедрістю почуттів та бездоганним виконанням прозвучали  із  уст студентів Тлумацького аграрного коледжу та учнів гімназії, активними учасниками засідань молодіжного клубу «Літературні зустрічі», що діє при бібліотеці. Не один рік бібліотечний клуб співпрацює із шкільною літературною студією «Берег дитинства». Керівник  студії - Марія Петрівна Мандзюк  розповіла  про перші кроки виходу у світ трьох поетичних збірок:  «Берег дитинства», «Намистина Покуття», «Первоцвіт слова».

Порадували присутніх своїми новими віршами молоді поети-початківці, які уже вийшли із стін рідної школи, але  залишили для  всіх нас незабутнє поетичне слово. Ніжні почуття викликав весняний танок танцювального колективу Будинку школяра (керівник - Галина Брезіцька).                                                    Гості свята  мали чудову нагоду переглянути відеопрезентації творчості Марії Мандзюк та Ігоря Танчака, керівника творчого об’єднання  «Немеркнуче сяйво» і насолодитися читанням їхніх власних поезій – щирих, відвертих, які ідуть від самого серця, від бажання подарувати людям  частинку себе. І це їм вдається. Вони зробили вагомий внесок у літературно-музичну скарбницю рідного краю.

Переглядів: 466 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]