Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



17.05.2024, 04:32
Головна » 2019 » Серпень » 29 » Святкування Дня Незалежності у бібліотеках - філіях Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ
07:25
Святкування Дня Незалежності у бібліотеках - філіях Публічної бібліотеки Тлумацької ОТГ

Є свята, які зіткані з добра і любові до нашої рідної України, які висловлюють дух народу, символізують його минуле, сьогодення і майбутнє. До їх числа, безсумнівно, відноситься і День Незалежності України. Краєвиди шовковистого степу, зелені ліси, спів птахів, дзюрчання кришталевих джерел – це все наша Батьківщина – Україна… В одному цьому слові для нас бринить музика смутку і жалю. Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної зради, довгої віковічної боротьби за волю. 28 років Незалежності для історії – зовсім небагато. А як же довго наш народ ішов до цього свята! З нагоди 28-ї річниці Незалежності України в бібліотеці-філії села Бортники була організована виставка літератури "Україна - свята і єдина", на якій представлено літературу з історії України, про легендарні постаті країни, про тернистий шлях української нації до самовизначення, права та обов’язки людини в Україні, а також духовну велич держави                                                         

Героїко-патріотичне виховання дітей є одним із найважливіших завдань, які стоять перед бібліотекою, особливо в теперішній непростий час. Бібліотека-філія села Бортники приділяє значну увагу вихованню у підростаючого покоління почуттів патріотизму, національної гідності, любові до рідної землі.

З нагоди 28-річниці Незалежності України в бібліотеці-філії с. Гринівці проведено урок державності «Україна шлях до Незалежності», на якій представлено літературу з історії України, про тернистий шлях української  нації до самовизначення, права та обов’язки людини  в державі.

Діти спільно з бібліотекарем Н. Цікайло перегортали сторінки історії нашої держави, ознайомилися з історією національної символіки, згадали всіх тих, хто виборював нам волю і незалежність.

В рамках заходу  у с. Надорожна відбулася  священна хода, покладання квітів до пам’ятника. Бібліотекар  М. Грам оформила тематичну  викладку літератури,  до   односельчан зверталися з вітальним словом в. о. старости, місцеві священнослужителі, лунали патріотичні вірші та пісні. Хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто поліг за волю та Незалежність України.

У с. Прибилів проведено інформаційну хвилину «Україна – погляд у майбутнє» біля  Могили  борцям за волю України. Для  своїх користувачів  бібліотекар Н. Крук презентувала тематичну виставку  «Історія України - історія мого народу».

 Бібліотека-філія  с. Остриня  спільно  з клубом  провела захід «Свою Україну любіть» біля хреста встановленого до річниці Незалежності України, який розпочався панахидою за загиблими борцями  за волю  і Незалежність  України.  З привітальним словом виступив в. о. старости села В.Є. Деронюк. Він побажав миру і здоров’я та віри в те, що Україна стане могутньою квітучою, багатою державою.

Хвилиною мовчання присутні  вшанували всіх борців за волю і Незалежність України:  українських  січових стрільців, вояків УПА, героїв Небесної  Сотні, воїнів АТО, військово службовців Збройних Сил України та наших молодих земляків, які загинули в зоні АТО.

    Вірші читали: Юлія Овчарчин «Я помолюсь за вас, брати  і сестри», Настя Місюрак «Я – українка».  У виконанні трьох вокальних колективів звучали пісні «Добрий день, Україно», «Ми -українці», «Молитва за Україну» та багато ін.

Хай молитва єднає людей, повертає усіх до добра, любові та злагоди, такими словами завершили свято ведучі Алла  Библів та Вікторія Савін.

Переглядів: 334 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]