Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



26.04.2024, 00:56
Головна » 2016 » Листопад » 26 » Схилімо голови в скорботі
14:59
Схилімо голови в скорботі

     Дві дати в листопаді: річниця Революції Гідності – роковини Голодомору. Одна – горда і дуже болюча, друга – трагічна і сумна. 
З нагоди річниці трагедії Голодомору 1932-1933 років в Тлумацькій районній бібліотеці проведено інформаційний мікс «У пам'ять про скорботний 33». Працівники бібліотеки ознайомили користувачів  із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, згадали про тяжку долю українського народу, на яку випали страшні випробовування голодом .
Цим подіям була приурочена година пам’яті «Пам’ять людська незабуде повік» проведена в Обертинській селищній бібліотеці. Бібліотекар Оксана Бойцан за допомогою книг, донесла до присутніх інформацію про те, що Україна в 1932-33 рр. та 1946-47 рр. пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйони наших земляків. Голодомор – не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам’ять… Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися. Присутні активно обговорювали події на Майдані, військову агресію на Донбасі та трагічні сторінки Голодомору. Переглянули книжкову виставку «Голодомор в Україні: правда крізь роки». Учні читали вірші про страшні роки штучного голоду.

     Після завершення заходу всі хвилиною мовчання вшанували жертв Голодомору і запалили свічки пам’яті та помолилися за душі тих, хто помер у роки Голодомору.

 
Переглядів: 386 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]