Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 05:58
Головна » 2017 » Жовтень » 13 » Шляхами мужності і слави
12:59
Шляхами мужності і слави

   Чотирнадцятого жовтня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні – свято Покрови Святої Богородиці і відзначається як День українського козацтва. 1942 року в цей день було офіційно утворено Українську Повстанську Армію. В ці дні бібліотеки району проводять багато культурно-мистецьких заходів. Вшановують пам’ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність і тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні.
   У бібліотеці с. Палагичі відбулась літературна година «УПА: шляхами мужності і слави». Вступним словом розпочала захід бібліотекар Людмила Мелінишин. Розповіла про героїчну боротьбу УПА за самостійну соборну державу та її героїв. Урочисто пошанували ветерана УПА Харкавого Петра Васильовича, який розповів як у юнацькі роки боровся за волю України. У виконанні дітей звучали патріотичні пісні, а також діти декламували вірші присвячені воякам УПА. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих вояків та односельця, ветерана УПА Проценка Дмитра.
   На завершення заходу учасники свята і всі присутні заспівали пісню – гімн «О, вспомагай нас, Діво Маріє».

 

 

 

 

 

   В Народному домі села Гарасимів відбувся тематичний вечір – «Приклад мужності і героїзму», присвячений 75-ій річниці створення УПА та Дню захисника України. Участь у дійстві взяли учасники антитерористичної операції Мануляк Василь, Нестерук Петро, Марук Михайло, Боднарашек Іван, Богович Надія, Ленчук Василь, Король Федір. В програмі заходу звучали патріотичні пісні та вірші у виконанні учнів Гарасимівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Пам'ять про загиблих односельчан Шемегінського Михайла і Гарасимчука Ігоря вшанували хвилиною мовчання. Учасники заходу мали нагоду переглянути книжкову виставку-спогад «Їм смерть дивилася у вічі, і воля марилась свята».

 

 

 

 

 

   «Життя віддане Україні» під такою назвою в селі Ісаків відбулося святкування ювілею Української Повстанської Армії та Дня Захисника Вітчизни організованого культурно-освітніми працівниками. Свято Покрови Богородиці – це свято борців за незалежність українського народу – такими словами розпочалось святкування біля символічної могили «Борцям за волю України». Бібліотекар Світлана Денис привітала присутніх з цим святом. Священик відправив богослужіння. Учасники заходу у віршах та піснях дякували усім героям, усім найкращим синам та донькам української нації, які стали до лав борців проти чужоземного поневолення. Після учасники дійства поклали квіти до могили. Завершилося свято піснею «Повіяв вітер степовий». В бібліотеці ознайомились з літературою на книжковій виставці «Уклін тим, хто боронить Україну і творить перемогу».

 

 

 

 

   В бібліотеці с. Локітка проведено історичну годину «Подорож козацькими стежками. Присутні разом з Лесею Склярчук помандрували героїчними стежками українського козацтва. Прослухали багато цікавого з історії козацтва та вояків УПА. В бібліотеці переглянули викладку літератури «УПА – символ нескореного духу». Вшанували пам’ять загиблих воїнів УПА та теперішніх Героїв України хвилиною мовчання.

 

 

 

Переглядів: 530 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]