Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



20.04.2024, 14:38
Головна » 2017 » Травень » 11 » Шана за подвиг, вдячність за мир
08:56
Шана за подвиг, вдячність за мир

   Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в Європейському дусі пам’яті та примирення. Долучились до відзначення цієї дати в бібліотеках-філіях Тлумацької ЦБС під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». На поминальних заходах згадали тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалось вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися односельчани у бібліотеках сіл: Жуків, Обертин, Бортники, Братишів, Гарасимів, Остриня, Нижнів, Олеша, Колінці, Делева, Хотимир, Палагичі, Жабокруки та інші.
   Бібліотекарі перезнтуючи книжкові виставки знайомили користувачів не тільки літературою про війну, а й з атрибутикою солдатів: ордени, медалі, погони, пілотки і т.д. В деяких бібліотеках оформлені фотовиставки «Заради життя в ім’я перемоги».
   У бібліотеці с. Кутище представлено виставку-роздум «Сонце без миру не світить». Бібліотека с. Колінці провела годину-шану «Пам’ять… Вона вічна, вона – невмируща». В бібліотеці с. Грушка проведено презентацію виставки-реквієм «Перемога для всіх одна». Обертинська бібліотека провела інформаційну годину «Дорогами війни». Година пам’яті «Збережемо пам’ять про подвиг» проведена в бібліотеці с. Палагичі. Бібліотекар Л. Мелінишин представила інформацію про події Другої світової війни та їхній вплив на Україну. Презентувала книжкову виставку «Шануймо живих, пам’ятаймо загиблих», матеріали якої розповідають про тих, хто загинув за мир, свободу і спокій нашої держави. Продовжився захід біля Пам’ятника полеглих воїнів, де священник відслужив панахиду за тих, хто загинув, захищаючи Україну. Пам’ять загиблих у роки Другої світової війни та тих, кого ми втратили сьогодні на Сході України, захищаючи свою Україну вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.
   У селі Хотимир біля пам’ятника загиблих воїнів у Другій світовій війні бібліотека провела зустріч-досьє «Ветерани живуть поруч». О. Віктор відправив поминальну панахиду за упокій душі усіх загиблих українців за Україну. Помолились за живих ветеранів. Бібліотекар Л. Цінявська наголосила, що цей день залишиться днем національного тріумфу, символом героїчного минулого, то ж вклонімося усім полеглим, схилімо голови в журбі й задумі. Пам’ятаймо про тих, хто повернувся з цієї проклятої людьми війни, а також про тих, хто воює на Сході України, захищаючи цінність України. Бібліотекар з сільським головою та активістами бібліотеки завітали до ветеранів війни: Дутчина Михайла та Пони Михайла. Привітали їх подарунками та квітами, побажали ветеранам міцного здоров’я. довголіття, чистого та мирного неба.
   Скапували сльози свічок, хвилина мовчання відлунювала в серцях спільною пам’яттю і пронизувала мозок усвідомленням славної історії українського народу.

 

 

Переглядів: 501 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]