Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



02.05.2024, 00:01
Головна » 2017 » Листопад » 21 » Революція Гідності та Свободи
15:55
Революція Гідності та Свободи

   21 листопада ми відзначаємо День Гідності і Свободи. Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих ідеалів цивілізованого світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єдналися і відстояли своє право на вибір достойного життя та майбутнього.Революція Гідності повернула людям віру у цінності свободи, гідності, та самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.
   Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства. На сторінках багатьох сучасних книг закарбовано надзвичайно важливий період України і це допомагає всім нам згадати, побачити наскільки той час був епохальним кроком до зміни свідомості української нації.
   Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму і показала важливість національної ідеї. Нині триває за неї боротьба. Наше суспільство здобуло право на зміни. Україна заплатила високу ціну за свій європейський вибір на Майдані і продовжує платити у війні на Донбасі.
   Тематичні заходи до Дня Гідності і Свободи відбулися в бібліотеках району: патріотичні години «Криниця національної Гідності» (Діброва), історичні довідки «Герої Майдану» (Прибилів, Олешів), години Гідності «Провісники Гідності» (Обертин, Грушка), години мужності «Майдан - це стан душі і поклик серця» (Делева, Долина, Жабокруки), уроки Гідності «Від революції Гідності - до гідного життя» (Кутище, Вікняни, Палагичі), героїко-патріотичні читання «Реквієм Небесній Сотні» (Колінці, Гостів, Гарасимів).
      Вже не побачить батько і не зустріне мати …
      Живого сина в світі вже нема
      Ми будемо їх вічно пам`ятати
      Героям України честь і хвала!
   Такими словами розпочався вечір вшанування Героїв Небесної Cотні «Небесна Сотня у вирій полетіла» в бібліотеці с. Делева. Користувачі бібліотеки вшанували їхню пам`ять хвилиною мовчання і запалили свічки. Бібліотекар М. Стефанишин нагадала присутнім про ці страшні дні. Ми пишаємося героями, які примножують славу нашої держави, відстоюють її територіальну цілісність і незалежність, борються, щоб на нашій святій землі панували мир, злагода і добро. Побажала всім присутнім миру, злагоди, єдності та подякувала мешканцям села за те, що вони є гідними нащадками своїх героїв.
   Завершився захід прекрасним віршем «Пам`яті Героїв».
   В Хотимирській бібліотеці проведено урок мужності «З Україною в серці: від Помаранчевої революції та революції Гідності», де бібліотекар О. Цінявська згадала історію останніх десяти років, як Україна пережила повстання свого народу. Всі присутні вшанували пам’ять героїв Майдану хвилиною мовчання та запалили свічки, як данину тим, хто на вічно пішов від нас, хто заради торжества й справедливості пожертвував собою. Присутні переглянули нову літературу на книжковій виставці «Україна понад усе». Учні в театралізованій формі відтворили події Майдану.
   У бібліотеці с. Будзин проведено тематичну годину «Революція Гідності та Свободи». У виступі бібліотекаря І. Коропецької йшла мова про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради свободи своєї країни. Користувачі переглянули тематичну викладку літератури «Події, що змінили долю України», активно обговорювали події на Майдані, які відбулися чотири роки тому, і військову агресію на Донбасі. Старшокласники в театралізованій формі відновили події на Майдані, щоб передати всю біль і втрату, якої зазнала Україна. Серед молодших школярів був проведений конкурс малюнків на тему: «Ми діти України».
   До Дня Гідності та Свободи в бібліотеці – філії с. Живачів проведено годину спомин «За чисті душі, що злетіли в небо». Розпочався захід із вшанування пам’яті загиблих учасників Євромайдану та вояків АТО. Бібліотекар Марія Ткачук розпочала захід словами: «Революція Гідності – велика трагедія українського народу і одночас його велика перемога. Це – день величі духу української нації, тому жертовності та їх героїзму забувати не можна. Ми живемо без них, але з пам’яттю про них». У виконанні Романа Смушка прозвучав вірш Ганни Василюк.
   До уваги присутніх була представлена книжково-ілюстративна виставка «Вони вмирали, щоб Україна жила».
   Кутищанська бібліотека провела відео-екскурс "Свободу не спинити", де йшла мова про революційні події на Майдані та патріотів України, які не пошкудували свого життя заради свободи. Всі переглянули відеоролик "Євромайдан - революція Гідності. Хронологія подій".
   У бібліотеці с. Гостів проведена історична година "Хай в серці кожної людини, живе любов до України". З інформаційною бесідою виступила бібліотекар Н. Гопей: "Ніщо так не об'єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна... Подвиг українців на Майдані, на війні - на сході Україні, їх подвиги творять історію України". Пригадала ті події, що відбувалися на Майдані в часи революцій. Присутні помолились за загиблих, запалили свічку пам'яті.
   Ці заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!
   Слава Україні! Героям Слава!

 

Переглядів: 674 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]