Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



24.04.2024, 09:09
Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Понад усе вони любили Україну
08:49
Понад усе вони любили Україну

     14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці відзначають день створення УПА одночасно День українського козацтва  та День захисника України.
     В селі Олеша щорічно відзначають ці дати заходами організованими культосвітніми працівниками. В бібліотеці, біля тематичної виставки під назвою «Усі держави бились між собою. Ми за державу билися свою» було проведено історичну годину «Понад усе вони любили Україну». Вчитель історії місцевої школи розповів присутнім історію заснування Української Повстанської Армії, основну мету її створення, символіку, видатних діячів, про роль олешанської громади в рядах борців за волю та незалежність України.
      Бібліотекар Зоряна Надкернична зачитала уривки із спогадів одного з учасників УПА, олешанця Володимира Кузьми (псевдо «Листок»). Біля стенду «Розповідає старе фото» відвідувачі змогли дізнатись про дальшу долю вояків УПА, які вижили, про їх поневіряння, заслання, переслідування, репресії. В кінці заходу всіх загиблих героїв України пошанували хвилиною мовчання.
     В бібліотеці-філії с. Долина проводилось урочисте святкування до Дня УПА захисника України «Шляхами мужності і слави», яке організували працівники культури та школи. Бібліотекар Світлана Василинчук цікаво розповіла як жили і вмирали за незалежність Герої – без почестей і відзнак. О. Микола Куцук відслужив панахиду за полеглими борцями, за волю України, вихідцями з с. Долина. Присутніх на святі привітали учні місцевої школи. Із змістовною концертною програмою виступив фольклорний колектив «Родина». Присутні переглянули книжкову виставку «Борці за волю України».
     Біля книжкової виставки «Слава синам незалежності» в бібліотеці с. Палагичі проведено літературно-патріотичну годину «Їх героїзм безсмертний». Бібліотекар Л. Мелінишин доступно розповіла про героїку українського війська, про тих героїв, котрі і зараз повторюють приклад нащадків. Висловила подяку учасникам заходу і привітала з річницею УПА та Днем Захисника Вітчизни.
     Бібліотекар с. Кутище Г. Мичкодан запросила своїх читачів-учнів разом із шкільним бібліотекарем С. Гаморак на цікаву тематичну бесіду «Славні лицарі українського народу», з якої діти дізналися, що козацтву належить особливе місце в історії України. Присутні активно взяли участь у вікторині та ознайомилися з літературою на книжковій виставці «Славні сини української землі».
     Делівська бібліотека провела історичну годину «Подорож козацькими стежками». Присутні разом із бібліотекарем М. Стефанишин помандрували героїчними козацькими стежками українського козацтва, Запорізької Січі. Ведучі розповіли багато цікавого з історії козацтва та вояків УПА. Марія Василівна провела презентацію книжкової виставки «УПА – армія, якою можна пишатися». Вшанували па’мять загиблих вояків УПА та теперішніх Героїв України біля символічної могили хвилиною мовчання.

Переглядів: 427 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]