Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



10.05.2024, 04:25
Головна » 2016 » Травень » 12 » Подвиг не має забуття
15:03
Подвиг не має забуття

    Зберегти пам’ять, донести її до молодого покоління святий обов’язок кожного бібліотекаря. До відзначення Дня Перемоги над нацизмом в Європі в бібліотеках Тлумацької ЦБС проводяться різні просвітницько-патріотичні заходи.
    Великою увагою користуються виставки: «Пам’ять. Вона відлунює дзвонами» (Яківка, Пужники, Гарасимів, Підвербці), «Вони вірили в перемогу» (Остриня, Кутище, Олешів, Колінці), «Війна на сторінках художніх творів» (Гостів, Гринівці, Жуків, Олещино). Ці виставки є символом героїчного минулого, символом пам’яті про загиблих воїнах-визволителях, ветеранах, які поступово один за одним уходять у вічність…
    Бібліотекарі презентуючи книжково-ілюстративні виставки знайомили користувачів не тільки з літературою про війну, а й з атрибутикою солдатів: пілотки, погони, ордени та медалі.
    Олешанська, Бортницька, Обертинська бібліотеки оформили фотовиставку «Заради життя, в ім’я перемоги», яка дуже зворушила відвідувачів, адже багато присутніх знайшли світлини своїх батьків, дідів, родичів…

         Проведено:

- уроки історичної слави «Заради життя, в ім’я перемоги»

- героїко-патріотичні години «Перемога життя над смертю»

- уроки мужності «Уклін живим – загиблим слава»

- години пам’яті «Та близька й далека та війна»

- перегляд-діалог «День пам’яті й примирення»

    В бібліотеках сіл Петрів, Олеша, Бортники, Кутище, Хотимир користувачі здійснили віртуальну подорож тяжкими дорогами війни на Україні «Перемога одна на всіх».
    Щорічно бібліотеки проводять акцію «Живуть серед нас герої» в межах якої організовано конкурси святкової вітальної листівки ветеранам та виставки дитячих малюнків «Хай завжди буде мир» (Колінці, Гостів), «Люди бережіть мир» (Королівка, Пужники, Хотимир).
     Проводяться зустрічі з учасниками війни, ветеранами. Бібліотекар с. Хотимир Л. Цінявська з сільським головою та активістами бібліотеки завітали до ветеранів війни Дутчина Михайла Миколайовича та Пони Михайла Васильовича. Сільський голова вручив ветеранам медалі за відвагу та пам’ятні подарунки. Бібліотекар запевнила ветеранів, що ми є українці! Ми ніколи не забудемо подвиг своїх дідів, батьків. І ми завжди будемо шанувати тих, хто пережив страшну війну. Школярі подарували ветеранам квіти та пісні.
    Таку ж зустріч організувала бібліотекар с. Ісаків С. Денис. Із учнями школи привітала ветерана війни Маланчука Миколу Михайловича з перемогою у Другій Світовій війні. Школярі вітали його піснею «Перемога». Із сльозами на очах Микола Михайлович згадував про ту страшну війну та померлих товаришів. На прощання С. Денис побажала ветеранові ще довгих років життя і запевнила, що молодь завжди буде пам’ятати про їх подвиг.
     Пам’ять… Вона не має початку, не має кінця.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 345 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]