Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 07:40
Головна » 2018 » Лютий » 26 » Палаючі слова душі моєї
11:54
Палаючі слова душі моєї

   Щорічно 25 лютого всеукраїнська громадськість святкує день народження видатної української поетеси Лесі Українки. Її називають дочкою Прометея, бо несла людям просвіти, вогонь своєї любові, жар свого невтомного слова. В бібліотеках, народних домах, клубах проводяться літературні та поетичні години, літературні мандрівки, лесині читання, діють тематичні книжкові виставки та викладки літератури.    У бібліотеці села Олещино бібліотекар М. Родчин провела літературну мандрівку творчістю поетеси «Безсмертна Леся Українка». Запросила присутніх у світ дитинства та юності, розповіла про незвичайні епізоди її життя, про місце поезії в житті. Учні читали поетичні Лесині твори та взяли участь у літературній вікторині.    В бібліотеці села Палагичі проведено літературну годину «Поетичний всесвіт Лесі Українки» за її творами. У вступному слові бібліотекар Л.Мелінишин розповіла про людину виняткової мужності і принциповості, духовної краси і великого обдарування. На святі прозвучали пісні «Лісова пісня» та «Лесина пісня», організовано літературні розваги та ігри.
   В бібліотеці села Нижнів пройшли Лесині читання «Н! Я жива! Я буду вічно жити…». Стежиною життєвої долі і творчості Лесі Українки повела школярів бібліотекар Л. Кулиняк. Школярі з захопленням читали поезію Лесі Українки та прикарпатських авторів про неї. Усім до душі припали інсценізація уривків з драми-феєрії «Лісова пісня». Присутні ближче ознайомилися з творами Лесі Українки на книжковій виставці «Ти себе Українкою звала…», яка діяла протягом місяця.
   В бібліотеці села Ісаків проведено літературну мандрівку життєвим і творчим шляхом видатної української поетеси «Співачка» «Досвітніх вогнів». Ведуча свята бібліотекар С. Денис провела присутніх тим шляхом, яким Леся, велика поетеса України і жінка з трагічною долею, відважна, зі співом на устах, ішла проти життєвих бур і незгод. «Обернуся в легенду» - ці слова її були пророчими… Учні декламували вірші поетеси. Присутні переглянули книжкову викладку літератури «Я в серці маю, те що не вмирає…»
   Леся Українка посідає гідне місце серед славних імен історії України.

 

 

Переглядів: 430 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]