Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.04.2024, 23:01
Головна » 2016 » Серпень » 8 » «… На шляху поступу ми лиш Каменярі» Іван Франко
09:08
«… На шляху поступу ми лиш Каменярі» Іван Франко

    З нагоди відзначення 160-річчя від дня народження українського письменника, прозаїка, публіциста Івана Франка бібліотека-філія с. Гарасимів провела традиційні франкові читання, одне із яких розкриває інтимну лірику під назвою «Жінок коханих імена».
    Бібліотекар Надія Боднар зупинилася, що Іван Франко є для нас не лише «Великим Каменярем» і «Українським Мойсеєм». Він був звичайною людиною. Закохувався, страждав, розчаровувався… І не знаєш кому віддати перевагу: поетові боротьби чи поетові лірикові, співцеві кохання і ліричних настроїв. Молоде покоління буде знати про І. Франка як про людину, яка попри свої патріотичні поезії створила ніжні, ліричні рядки.  Молоді люди з захопленням декламували інтимну лірику поета. Завершився захід презентацією книжкової виставки «Велич Франкового слова».
    Хотимирська бібліотека провела поетичну годину «Велет думки і слова». Бібліотекар О. Цінявська презентувала книжкову виставку «І. Я. Франко – письменник, мислитель, громадянин». Цікаво розповіла про велич постаті Франка, про маловідомі сторінки його біографії. Присутні з увагою прослухали чудову поезію Франка.
    Бібліотекар с. Острині провела літературну експедицію «Стежками Каменяра». Бібліотекар Оксана Клід повела своїх відвідувачів «стежками Івана Франка по Карпатах». Акцентуючи увагу на його ідеях: духовний розвиток молоді, безкорислива праця на благо народу, просвітництво серед населення. Ознайомила присутніх з ювілейною виставкою «Іван Франко і Прикарпаття».
    Завершився захід вікториною «Чи знаєте ви твори Франка?».

Переглядів: 509 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]