Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



25.04.2024, 01:40
Головна » 2016 » Листопад » 9 » «… Мова, як і Україна – у нашому серці…»
13:51
«… Мова, як і Україна – у нашому серці…»

     Мова… Вона звучить, співає на своїй землі, у кожному дзвінковому струмочку, у кожному із нас. Зберігає історію народу, його духовну красу, культуру, самобутність. Це творіння багатьох поколінь, яке треба берегти для нащадків. До відзначення Дня української писемності та мови в бібліотеках району проводяться різні просвітницькі заходи: година рідної мови «Мова – духовне багатство народу» (Яківка, Жуків, Кутище), години вільних думок «Я знаю силу слова» (Бортники, Делева, Колінці), поетичні години «Чистіша від води, хай буде мова!» (Остриня, Палагичі, Вікняни), читацькі марафони та інші. В кожній із сільських бібліотек оформлено книжкові виставки, літературні календарі, літературно-тематичні викладки, де представлено художні твори та поезію українських авторів, літературу про історію мови, вислови та цитати відомих людей про красу української мови.
     Напередодні Дня української писемності та мови бібліотека села Будзин провела годину рідної мови «Мово моя, душа голосна України». Бібліотекар Ірина Коропецька доступно і цікаво розповіла про історію української мови, згадала скорботні дати на тернистому шляху її розвитку. В другій частині заходу, поетичній п’ятихвилинці «Лунає величне українське слово», молодь та школярі читали вірші відомих українських поетів та письменників: Т. Шевченка, І. Франка, Л. Українки, Сосюри, Тичини та інших. Переглянули книжкову виставку.
     Гостівська бібліотека провела урок миру і єднання «Там, де живе рідна мова, живе український народ». В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Без мови немає народу і навпаки, без народу не існує мова – наголосила бібліотекар Наталія Гопей. Старшокласники перевірили свої знання з української мови, у мовних змаганнях «Яка чудова українська мова» та запевнили присутніх, що: «Ми – українці! Усіх нас єднає незалежність та прагнення до волі! Плекаємо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів.»

«Єдиний скарб у тебе – рідна мова…Вона твого життя міцна основа,
Певніша на усі скарби й багатства»

                                                                                                                       П. Куліш

Переглядів: 414 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]