Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



19.04.2024, 01:57
Головна » 2017 » Лютий » 21 » Майдан. Україна. Шлях до свободи.
10:27
Майдан. Україна. Шлях до свободи.

    20 лютого вся Україна вшановувала пам’ять Героїв Небесної Сотні. В наш час в історію України увійшла ще одна подія – Майдан, який змінив нашу державу, наш народ. На Майдані пролилася кров. Так з’явилась Небесна Сотня. Це патріоти, які віддали своє життя за свої ідеали та переконання.
   І тепер для народу України є своїм обов’язком вшановувати про них пам’ять. Напередодні та в ці дні в бібліотеках пройшли різні масові заходи: діяли книжкові виставки-реквієм «Вшануй хвилиною мовчання, Вкраїно, тих, що полягли» , фотовиставки «Нові часи, нові герої» біля яких проводяться години-пам’яті, години спомин, уроки патріотизму, героїко-патріотичні читання, експрес повідомлення про події тих лютневих днів.
   Бортницька бібліотека відзначила День Героїв Небесної Сотні годиною пам’яті «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі» підготовленою директором місцевого Народного дому В. Слободян та бібліотекою-філією Н. Громадюк. Господньою молитвою за душі розстріляних Героїв Майдану розпочав годину пам’яті отець-декан Петро Третяк. Перед присутніми виступили сільський голова Г. Слободян, вчитель історії Л. Гарасимів, учитель початкових класів О. Ватилів, яка під час революції гідності була на Майдані у Києві. Під сумну мелодію пісні «Пливе кача» дівчата і хлопці запалювали свічки пам’яті і зачитували імена загиблих Героїв Майдану – уродженців Івано-Франківщини. Також звучали рядки поезії, присвячені полеглим на Майдані у столиці України. У сільській бібліотеці оформлена викладка документальної літератури, фотографій про героїчні події на Майдані. Бортниківчани ревно шанують пам’ять Революції Гідності і схиляють голови в молитві за душі Героїв, які віддали життя за свободу і гідність українського народу.
   У бібліотеці с. Олеша оформлено інформаційний стенд «Пам’ять Небесної Сотні», біля якого проведено годину пам’яті «Небесна Сотні в наших серцях». Проводячи захід бібліотекар З. Надкернична нагадала присутнім про події на Майдані Незалежності 2014 року: ми не маємо права забути, що Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну. «Вони загинули, щоб ми жили» – спогади вчителя школи про ці події. Присутні переглянули відеоролик «Герої не вмирають». Юнаки читали вірші про Небесну Сотню, які їм присвятила Україна.
   Бібліотекар бібліотеки-філії с. Остриня О. Клід провела годину пам’яті в школі «Відважні серця Прикарпатців». Вона разом із школярами відновила хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві 2014 року, згадали поіменно Героїв Небесної Сотні та Героїв України. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих. Не заході лунали патріотичні вірші та пісні, також була представлена література на книжковій виставці «Небесна Сотня – герої нашого часу».
   У бібліотеці с. Колінці для школярів проведено урок патріотизму «Вічна слава безсмертю хоробрих». Діти дізнались про історію трагічних подій. Пам’ять жертв Майдану було вшановано хвилиною мовчання, а на честь Героїв Небесної Сотні було запалено свічку пам’яті. Читачі бібліотеки декламували патріотичні вірші присвячені подіям того часу, про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну європейську державу.
   В бібліотеці с. Хотимир проведена Вахта пам’яті «Тебе я любив. І любив Україну». Учні школи разом із бібліотекарем Л. Цінявською у віршованій формі розповіли про події, тих днів на Майдані, декламуючи вірші про Небесну Сотню. Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання загиблих на Майдані запаливши свічі пам’яті. Бібліотекар ознайомила з новою книжкою «Небесна Сотня».
   Бібліотекар бібліотеки с. Буківна Г. Карпаш провела патріотичну годину «Герої не вмирають», де присутні переглянули події на Майдані, поіменно згадали Героїв Небесної Сотні. Бібліотекар ознайомила присутніх з літературою та фотоматеріалами на книжкові й виставці.
   Бібліотекар с. Гарасимів провела годину-пам’яті «Гордість і пам’ять».
   Урок патріотизму «Душу й тіло, ми положим за нашу свободу» пройшов у бібліотеці с. Діброва.
   В Кутищенській сільській бібліотеці проведено урок-реквієм «Від Крут до Небесної сотні», на якому вшанували пам'ять Героїв України.    Захід розпочався виконанням Державного гімну та піснею «Єднаймося моя люба родино» у виконанні Олі Бурлак. Під час проведення заходу було згадано всі криваві події тих днів, коли силовики розстріляли беззбройних Українських патріотів. Усі вони залишаться у нашій пам’яті і житимуть в наших серцях. Захід супроводжувався презентаціями «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», «Майдан. Україна. Шлях до Європи», хронікою Євромайдану, відео «Небесна сотня», «Мамо, не плач».    Учасники заходу читали зворушливі вірші про Небесну сотню.    Під пісню «Плине кача» присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та усіх вояків, які загинули на Сході України.    На завершення заходу прозвучав духовний гімн України «Господи помилуй нас». Захід підготували та провели сільський бібліотекар Мичкодан Г.М. та директор НД Налисник О.І. Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою «Славні сини української землі ».    
   Урок державності «Вічна слава героям» провела бібліотекар с. Долина.
   Зробімо від нас усе залежне, щоб події Євромайдану не забулись, а подвиг Небесної Сотні не був марним, світла та вічна пам’ять Воїнам Світла, які віддали життя за Україну.
   Герої не вмирають!

 

 

Переглядів: 510 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]