Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



09.05.2024, 18:05
Головна » 2016 » Січень » 29 » Крути наша слава - наша історія
09:49
Крути наша слава - наша історія

    «Хто не знає свого минулого - той не вартий майбутнього» - говорить народна мудрість. Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша, вмита кров’ю і слізьми. Однією з найтрагічніших її сторінок є Бій під Куртами. Щоб згадати тих мужніх героїв, що душу, тіло поклали за самостійність, волю та незалежність Батьківщини.
    Бібліотеки Тлумацької ЦБС оформили виставки, інформаційні кутки, стенди «Крути - подвиг молодої України» (Яківка, Бортники, Петрів, Жуків), «Пам’яті героїв Крут» (Хотимир, Олеша, Нижнів, Кутище, Надорожна та ін.). Проведено інформаційні бесіди, години пам’яті, години історії, вечори пам’яті.
    Вшановуючи День пам`яті Героїв Крут, працівники Тлумацької центральної  бібліотеки провели літературний репортаж із книжкової виставки  «Нема любові понад ту, що окропила кров’ю Крути», на якій окрім книг були представлені численні газетно-журнальні публікації.
    Проведений репортаж-спомин дав можливість вшанувати пам’ять загиблих у бою під залізничною станцією Крути. Юні герої, не задумуючись, зробили той крок, який сьогодні є прикладом для нас. 

Як сніги покриють землю,

Як нам білим встелять путь,

Спом ’янемо тую славу,

Що осталась нам з під Крут.

   Такими віршованими рядками у бібліотеці села Жабокруки розпочалася година пам’яті «Згадаймо сьогодні Крути - двобій між життям і смертю».
    Учасники заходу, молоді люди, читали вірші. Своїми розповідями про подвиг ще зовсім юних хлопців вони повернули присутніх у ті далекі часи, у ті засніжені поля, окроплені рясною кров’ю героїв Крут та героїв АТО.
    Присутні послухали стрілецькі пісні. Бібліотекар Галина Данюк порекомендувала  ряд художнііх творів  і матеріали з періодичних видань, представлені на тематичній виставці «Крути. Подвиг. Трагедія.»
    Жуківська бібліотека провела історичну годину «Вони боролись за Україну». Ведучі пройшлися сторінками історії того січневого дня, коли триста юнаків героїчно загинули відстоюючи незалежність України та тих дев’яносто двох бійців з Прикарпаття, що загинули у теперішній війні, захищаючи українську землю. Бібліотекар Леся Карабін провела історичний екскурс книжкової експозиції «Крути - наша слава, наша історія». Вона ознайомила присутніх з літературою про трагічні події під Крутами та війну на Донбасі, а також події на Майдані. Учасники заходу емоційно декламували вірші, балади, уривки спогадів воїнів АТО.
    На закінчення заходу всі присутні виконали гімн незалежної України «Ще не вмерла Україна».

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 531 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]