Літо, законсервоване у баночки з різнокольоровими наповненнями: це і солодке варення з полуниці, вишні, черешні, суниць, троянди, айви та екзотичне – з лимонів, апельсинів та мандаринів, це і консервація із огірків, помідорів, перцю, капусти. Вони пахнуть свіжим повітрям, лісами, сонцем та теплом. Як приємно довгими зимовими вечорами налити горнятко чаю і поласувати ароматним полуничним чи малиновим варенням, або відкрити баночку хрустящих огірочків з ароматними помідорчиками і пригостити своїх рідних чи друзів. Дізнатись рецепти приготування консервів надзвичайно просто – потрібно завітати у читальний зал Тлумацької центральної бібліотеки. У тематичній викладці «Консервоване літо» можна знайти цікаві, але призабуті рецепти консервації, або відшукати зовсім нові – з екзотичних овочів та фруктів. У подарунок всі відвідувачі виставки отримають листівки із рецептами.