Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



27.04.2024, 05:41
Головна » 2019 » Березень » 11 » Книжково-ілюстративна виставка-композиція «Не вмирає душа наша, не вмирає воля…» (з нагоди 205-річниці від дня народження Тараса Шевченка)
15:44
Книжково-ілюстративна виставка-композиція «Не вмирає душа наша, не вмирає воля…» (з нагоди 205-річниці від дня народження Тараса Шевченка)

          Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним.
         10 березня у Тлумацькому народному домі з нагоди 205- річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулося літературно-мистецьке свято «Думи Кобзаря».  Долучившись до святкування  Публічна бібліотека Тлумацької ОТГ презентувала розгорнуту книжково-ілюстративну виставку-композицію «Не вмирає душа наша,не вмирає воля…»

         На виставці представлено як поетичне слово Кобзаря, так і його живопис, автопортрети, які  утворюють образний життєпис митця, розкривають трагедію і велич його дивовижної долі, передають складну динаміку його інтелектуального та емоційного стану.

      Серед видань, представлених на виставці - безсмертні «Кобзарі» (різних років видання), «Повне зібрання творів» (у 12 томах), «Усі твори в одному томі», збірники  поезій та поем, твори про нелегку долю поета та його творчість, які призначені допомогти глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі.

Переглядів: 353 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]